Echo Spiritus objavio spot za singl “Ravnoteža”

Echo Spiritus, atmosferični rok sastav iz Novog Sada, objavio je novi singl pod nazivom “Ravnoteža”.

Bend je osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara).

Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom. Prvi nastup imali su u julu 2021. u domu-b612, a 2022. godine su bili mnogo aktivniji, nastupivši na 11. izdanju TAKT Festivala, manifestaciji Liman zove u SKCNS Fabrika i na dve svirke u Omladinskom centru CK13.

U “Ravnoteži” se može čuti drugačija strana Echo Spiritus zvuka od onog što smo imali prilike da čujemo u “Trećem svetu”.

Mnogo mekša boja gitara i čist zvuk basa vode slušaoca kroz priču iskazanu harmonizovanih dvoglasom, sve do samog kraja kada se pesma zakucava tvrdim rifom propraćenim neobuzdanim buunjem.

Članovi benda najavljuju objavljivanje nove pesme svakog četvrtka na YouTube kanalu, pri čemu će poslednja pesma 13. aprila zatvoriti album prvenac.

Promotivna turneja izdanja “Disbalans” počinje 17. marta svirkom u Subotici u klubu Mladost, a narednog vikenda 25. marta, sledi nastup u SKCNS Fabrici, a plan je da se bend sa svojim debitantskim albumom predstavi publici u više gradova Srbije.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *