O nama…

Liman Crew je nastao 17.11.2017. sa željom ćerke i oca da se posvete rock/metal/punk sceni sa ciljem da se digne na jedan viši nivo i ljudima koji imaju veoma zanimljive ideje, ali su slabije zastupljeni u medijima. Trenutno smo fokusirani na svirke i intervjue, ali kako vreme odmiče tako upoznajemo nove ljude, a u planu su i nove teme.

Mnogi se pitaju zašto Liman Crew. Liman je u svojoj dugogodišnjoj istoriji oduvek bio poznat po izrazitoj punk sceni, a i mesto odakle su nastali poznati veliki bendovi Ritam Nereda, Generacija Bez Budućnosti, Dva minuta mržnje, Frontline, Blitzkrieg i mnogi drugi… Sami osnivači sajta su malog Bronxa tj. Limana 2 pa je i sam naziv nastao zbog poštovanja i ljubavi prema kraju gde su rođeni i odrasli.

U retrospektivi događaja web magazina Helly Cherry za 2018. godinu, 5 fotografija našeg glavnog fotografa i urednika našle su se među izabranima. http://www.hellycherry.com/2018/12/koncertna-2018-kroz-nas-objektiv.html

Mi ne etiketiramo bendove, ljude, organizacije, pokrete… Mi smo tu da uživamo u dobroj muzici, da se družimo i zabavimo!

Liman Crew ekipa su:

Gorana ćerka Goranova (osnivač, lektor i autor), ex-učenica Karlovačke gimnazije, bila dugogodišnji član AKUDSonja Marinković” folklorna sekcija. Metal počela da sluša uz svog oca kao mala, pošto joj je otac puštao prilikom vozikanja kolima po gradu i okolini. Glavni kreativac zadužen za logoe i obradu slika, a od početka 2018. godine preuzela rediteljsku palicu Liman Youtube Crew kanala. Kao bivši karlovački đak, a budući profesor književnosti, svi tekstovi moraju da prođu njenu proveru od pravopisa, pa do samog sklopa rečenice.

 

Goran (osnivač, autor, fotograf i urednik),  otac, veliki ljubitelj kvalitetne muzike, odrastao uz Star Wars-e, kultne partizanske i strane ratne filmove iz 70-tih i 80-tih, voli epsku i naučnu fantastiku. Od muzike sluša uglavom progresivni zvuk, povremeno se vrati u 80-te i 90-te, a pored muzike i svoju ćerku. Bendovi uz koje je odrastao i danas ih rado sluša su Nine Inch Nails, The Cult, Ministry, Faith No More, Metallica, G`n`R, Muse, The Prodigy, Underworld… Zadužen za fotografiju, autor većine tekstova i intervjua. Fotografijom se bavi od kada su osnovali ovaj sajt i pre toga nije imao nikakvo iskustvo sa istom. Njegove fotografije su izlazile i za druge portale poput Dotkom-a, Hellchery, Out of the DarknessAdministrator instagram naloga gde povremeno postavlja svoje radove vezane za Liman Crew.

 

Alek Stokić (fotograf i autor)preko dana IT-evac u nastajanju, noću forografiše  i beleži dešavanja u novosadskoj underground sceni na kojima i upoznaje ekipu Liman Crew-a. Strastveni lulaš, fanatični ljubitelj naučne i epske fantastike, istorije, dobre hrane i naravno muzike, od koje najviše voli industrial, EBM, simfonijski metal i New Wave. Bio na privremeonom radu u inostranstvo (kod tetke u Kanadu – nije doneo ni dolara).

Marina Lukić (fotograf i autor), hipik u duši, metalka u srcu. Rođena Somborka, aktivno učestvuje u Feelgood Festival organizaciji. Fotografijom se bavi od 2013-te i ako je mnogo ranije pokazivala interesovanje. (Ne)uspešni student šumartva u Beogradu. Uživa u dobroj hrani, dobrom pivu, u dobrom društvu. Veliki ljubitelj prirode, kampovanja i pecanja. Omiljeni bendovi Metallica, Azra, Atomsko Skloniste, Jeffersone Airplane, The Beatles, Death, Benediction, Infidel, Џедаљи….

 

Marija Jevtić  (fotograf), juna 2016. došla iz Koceljeve da vedri i oblači u novosadskoj fabrici vinyla SoulPeddler. Aktivni učesnik promocija novosadskih bendova, organizator muzičkih događaja u SoulPeddler-u, posetilac većine novosadskih koncerata (zbog čega ne stiže u pozorište), žanrovski nesvrstana, „od Silvane do Nirvane“. Privučena limanskom energijom uzela fotoaparat u ruke posle šest godina pauze. Gledanje i čitanje Gospodara prstenova joj je na opciji repeat. Kad nema rakije voli pivo. Draža joj planina od mora (đžaba što je riba u horoskopu). I sila je uvek s njom.

Jozo Vrana (autor i recenzent)

Nikola Lukić i Vuk (autori)

 

Posebno želimo da se zahvalimo našim drugarima Igoru Stepanoviću i Darku Niliću koji nam nesebično pomažu oko održavanja sajta i dizajna istog.