O nama…

Liman Crew je nastao 17.11.2017. sa željom ćerke i oca da se posvete rock/metal/punk sceni sa ciljem da se digne na jedan viši nivo i ljudima koji imaju veoma zanimljive ideje, ali su slabije zastupljeni u medijima. Trenutno smo fokusirani na svirke i intervjue, ali kako vreme odmiče tako upoznajemo nove ljude, a u planu su i nove teme.
Mnogi se pitaju zašto Liman Crew. Liman je u svojoj dugogodišnjoj istoriji oduvek bio poznat po izrazitoj punk sceni, a i mesto odakle su nastali poznati veliki bendovi Ritam Nereda, Generacija Bez Budućnosti, Dva minuta mržnje, Frontline, Blitzkrieg i mnogi drugi… Sami osnivači sajta su malog Bronxa tj. Limana 2 pa je i sam naziv nastao zbog poštovanja i ljubavi prema kraju gde su rođeni i odrasli.
U retrospektivi događaja web magazina Helly Cherry za 2018. godinu, 5 fotografija našeg glavnog fotografa i urednika našle su se među izabranima.
http://www.hellycherry.com/2018/12/koncertna-2018-kroz-nas-objektiv.html

Liman Crew ekipa su:

Gorana ćerka Goranova (osnivač, lektor i autor), učenica Karlovačke gimnazije (završna godina), bila dugogodišnji član AKUDSonja Marinković” folklorna sekcija. Metal počela da sluša uz svog oca kao mala, pošto joj je otac puštao prilikom vozikanja kolima po gradu i okolini. Glavni kreativac zadužen za logoe i obradu slika, a od početka 2018. godine preuzela rediteljsku palicu Liman Youtube Crew kanala.
Pošto je karlovački đak svi tekstovi moraju da prođu njenu proveru od pravopisa, pa do samog sklopa rečenice.

 

Goran (osnivač, autor, fotograf i urednik), otac, veliki ljubitelj kvalitetne muzike, odrastao uz Star Wars-e, kultne partizanske i strane ratne filmove iz 70-tih i 80-tih, voli epsku i naučnu fantastiku. Trenutno od muzike sluša uglavom progresivni zvuk, a i svoju ćerku. Zadužen za fotografiju, autor većine tekstova i intervjua. Fotografijom se bavi od kada su osnovali ovaj sajt i pre toga nije imao nikakvo iskustvo sa istom. Njegove fotografije su izlazile i za druge portale poput Dotkom-a, Hellchery …
Administrator instagram naloga gde povremeno postavlja svoje radove vezane za Liman Crew.

 

Alek Stokić (fotograf i autor)preko dana IT-evac u nastajanju, noću forografiše  i beleži dešavanja u novosadskoj underground sceni na kojima i upoznaje ekipu Liman Crew-a. Strastveni lulaš, fanatični ljubitelj naučne i epske fantastike, istorije, dobre hrane i naravno muzike, od koje najviše voli industrial, EBM, simfonijski metal i New Wave.

Marina Lukić (fotograf i autor), hipik u duši, metalka u srcu. Rođena Somborka, aktivno učestvuje u Feelgood Festival organizaciji. Fotografijom se bavi od 2013-te i ako je mnogo ranije pokazivala interesovanje. (Ne)uspešni student šumartva u Beogradu. Uživa u dobroj hrani, dobrom pivu, u dobrom društvu. Veliki ljubitelj prirode, kampovanja i pecanja. Omiljeni bendovi Metallica, Azra, Atomsko Skloniste, Jeffersone Airplane, The Beatles, Death, Benediction, Inidel, Џедаљи….

 

Nikola Lukić (autor),

 

Posebno želimo da se zahvalimo našim drugarima Igoru Stepanoviću i Darku Niliću koji nam nesebično pomažu oko održavanja sajta i dizajna istog. Hvala puno Jeleni Vukajlović i Željku  Štrbcu, koji su jedno vreme proveli sa nama, ali zbog svojih obaveza krenuli su svojim putem. Mi im se puno zahvaljujemo u svemu što su učinili za Liman Crew.