Larska i specijalni gosti: Marko (Thimble) & Jevadh u SKCNS “Fabrika”

Nakon Festivala srpskog podzemlja i nastupa na EXIT festivalu, Larska se vraća u SKCNS Fabriku, u kojoj će nastupiti 19. aprila. Novosadskoj publici bend će uživo predstaviti drugi dugoočekivani album, koji će biti objavljen ove godine.

Kao velika podrška, specijalni gost na koncertu će biti Marko Stojilović, poznatiji kao frontmen i pevač kultnog benda iz 90-ih Thimble. Ovo će biti jedinstvena prilika da u neobičnoj postavi sa dve bas gitare čujete uživo nekoliko pesama grupe Thimble, sa albuma “Reason for Solitude” i “65 Roses In The Region Of Ice” kao i nešto novo na čemu Marko danas radi. Kao lokalna podrška nastupiće bend Jevadh iz Novog Sada i Lunar Woods (Alternative Rock, Rusija).

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 700 dinara i mogu se kupiti na sajtu https://new.gigstix.com/…/larska-marko-thimble-jevadh…/, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.000 dinara i moći će da se kupe i na biletarnici Fabrike. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Larska je kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/shoegaze/hard core/desert rock) u neobičnoj postavi – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70-ih i 90-ih, no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Larska svojim debi albumom „Can’t Steal it“ iz 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Album je slovio za jednog od domaćih kandidata za album godine, prema mišljenju Balkanrok redakcije, našao se na listi “Top 25 regionalnih albuma 2019“, Helly Cherry Webzine je takođe album svrstao u svoju godišnju listu “50 regionalnih izdanja po kojima ćemo pamtiti 2019” i ne treba zaboraviti da je ovaj prvenac okačen i na jednoj od najvećih Youtube platformi koja promoviše stoner/doom muziku “Stoned Meadow of Doom“. Nakon objavljivanja album je doživeo i radijsku premijeru, emitovan je na radio stanicama u regionu, ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajini, Holandiji (na top listi, rame uz rame sa “velikanima” – “Elder” / “Valley of the Sun”) i više od nedelju dana bio je na samom vrhu top liste radija Houston, Texas US.

photo: EXIT Photo Team

Nakon nekoliko zapaženih nastupa u Beogradu sa “The Re-Stoned” i “Stoned Jesus“, kao i dva nastupa na “Hali Gali” showcase-u, bend nastavlja sa koncertima i najavljuje drugi album koji će predstaviti publici uživo na predstojećim nastupima. Njihovu muziku poslušajte na Bandcamp stranici ➡️ https://larska.bandcamp.com/album/cant-steal-it.

Jevadh je post/progressive metal bend nastao 2018. godine u Novom Sadu kao drugarski projekat Stajketa i Damjana. U njihovoj muzici se osećaju uticaji raznoraznih žanrova koji su vrlo efikasno i efektivno uklopljeni u jednu vrlo energičnu priču. Na nastupu će, pored starog materijala, predstaviti publici nekoliko novih pesama. Njihovu muziku možete poslušati na Bandcamp stranici ➡️ https://jevadh.bandcamp.com/.

Lunar Woods (Alternativni rok, Rusija). Njihova muzika je izraz životnog iskustva uobličena u zajedljivu sarkastičnu formu sa vrlo iskrenim tekstovima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *