Riječki bend One Possible Option spotom “Eter” najavio drugi dugosvirajući album

Riječka alternativna rock grupa One Possible Option snimila je ove nedelje spot za singl “Eter“ koji najavljuje istoimeni drugi album, četiri godine nakon hvaljenog prvenca “No King”.

Video za “Eter” delo je fotografa i poznatog reditelja spotova Filipa Gržinčića s nizom saradnji iza sebe (Josipa Lisac, Silente, J.R. August, Luka Nižetić, Pavel, Vatra). Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke, a vodi nas kroz vizualno putovanje ispunjeno eteričnom lakoćom maslačka.

Ovaj skromni, a ipak snažni cvet nosi u sebi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla “Eter”. U spotu se pojavljuju Igor Jurilj kao odrasla osoba te redatiljev sin Leon Gržinčić kao njegova mlada verzija.

Velika je novost za One Possible Option što je “Eter” prva pesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. Pesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušateljima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima.

One Possible Option, s članovima Zdravkom Kasapovićem, Dejanom Adamovićem, Denijem Kasapovićem i Borisom Brailom, gde se posebna nit plete između oca i sina, Denija i Zdravka, ovim spotom i albumom nastavlja inspirisati i pokretati, dodirujući srca i misli svoje publike.

Za nas je Eter, u suštini suosjećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je glazbeno ovo pjesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama… između ostalog i zbog toga što poruka i sa nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonira u trenutku izvedbe.” poručili su momci iz benda.

Album će se naći na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. maja, obećavajući mešavinu energičnosti rocka, širok pristup zvukovno i lirsku introspekciju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *