Chasing Nord objavili novi singl: moćni “Sonic Heart” osvaja na prvo slušanje

Nakon što su promenili ime i time najavili novo poglavlje u karijeri, riječki alternativni rock bend Chasing Nord kreće u osvajanje kako hrvatskog, tako i stranog muzičkog tržišta. U saradnji sa izdavačkom kućom Geenger Records, Chasing Nord objavljuje moćni singl „Sonic Heart“ koji osvaja na prvo slušanje. Stvarajući topli osećaj nostalgije uz prizvuke klasičnog alternativnog rocka i dinamičnog progresivnog zvuka, “Sonic Heart” autorski i produkcijski podiže stvaralaštvo benda na novi muzički nivo. Tekst, kao i poruka samog singla, proizlaze iz vrlo ličnog iskustva frontmena Mihaela Prosena – iskustva prožeta gubitkom i prolaznošću vremena, u kojem podseća sebe i slušaoca – ne odustaj od svojih snova, ali i ceni samo putovanje do njihovog ostvarenja.


Bend ovim singlom najavljuje svoj drugi album koji je sniman u Hrvatskoj, u Studiju Maraton i G.I.S. studiju Rijeka, a producira se u Kanadi i Australiji, pod budnim okom tamošnjih muzičkih stručnjaka. “Sonic Heart” obiluje gostovanjima poznatih hrvatskih jazz muzičara, uključujući emotivne back vokale Albe Nacinovich, te virtuoznost Doriana Cuculića na klavijaturama, dok je spot za singl snimila talentovana Stella Mešić.

Tekstopisac i frontman benda Mihael Prosen o spotu i singlu kaže:

Za ovaj spot smo se smrzavali, pregrijavali, kupali u ledenom moru, budili u nemoguće jutarnje sate te zbog korone probili sve svjetske rekorde produkcije jednog video spota. Tjedan dana produžilo se na više od šest mjeseci, ali smo presretni s rezultatima koje je mlada i talentirana Stella Mešić naposljetku isporučila. Pjesma koja je nastala na sam Božić 2019. dočekala je već i prvi ovogodišnji snijeg, a podsjetit će nas svih i probuditi u nama nostalgiju za ljetom i jednim vremenom iza nas.”

Novi singl „Sonic Heart“ možete poslušati na sledećim linkovima:
Spotify
Deezer
Bandcamp

Za realizaciju singla “Sonic Heart” zaslužni su:

Muzika: Chasing Nord, tekst: Mihael Prosen, muzički inženjeri: Matko Margan, Studio Maraton i Matej Zec, G.I.S., miks inženjer: Asher Z. Ally, mastering inženjer: Ermin Hamidović, Systematic Productions, video: Stella Mešić, vizual: Ivo Matić i izdavač: Geenger Records

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *