Stick To Your Guns prvi put u Srbiji uz podršku Blankfile

Veliki bend, aktuelan bend, društveno angažovan i vrhunske produkcije, bend čiji se nastupi prepričavaju – Stick To Your Guns!

Praktično je nemoguće da ste ikada očešali iole moderniju hardkor/pank/metalkor scenu, a da niste zakačili i STYG. Za malo stariju publiku terce na gitari i instant vizualizacija spota sa šaranjem dijamanta po zidovima grada („We Still Believe“) je znak da krene guranje za pol poziciju u stagediving-u, malo mlađi će čim Džes zapeva „My Heart Is Weapon!“ da otpočnu ljuljanje sale u talasima, 2-step eksperti će ovladati parterom kad krene bas linija na „Nobody“, žestoka ekipa će razgrnuti masu u mošpitu na „The Never Ending Story“, a emo ekipa će sačekati refren za „Amber“ da izgubi i to malo glasnih žica koje budu preživele ostatak setliste. Mogli bismo da u istom maniru nastavimo, pa i da sve gore navedene hitove zamenimo nekim drugim STYG pemsama za svaku od situacija i da se ne izgubi na kvalitetu. Ovaj bend je, jednostavno, jedan od onih „velikih“ koji prave razliku i čija se izdanja jedva čekaju, jer na svakom iznedri po nekoliko pesama koje instant postaju hitovi i tako kroz 8 albuma, 3 EP izdanja i 10ak singlova. Sportskim rečnikom, imaju na svakoj poziciji nekoliko podjednako kvalitetnih zamena i sistem koji radi. U kom će „sastavu“ istračati na koncert ili uskočitiu vaš plejer, nije ni bitno, biće monumentalno.

Stick To Your Guns je kao ekipa individua poprilično nalik ozbiljnom društveno angažovanom kolektivu. Lirički, jedan od najsnažnijih bendova na sceni. Oni žive ono što pevaju, pri tom konstanto ukazujući na sve društvene teme, bilo velike ili male, i upuštajući se u borbu za rešavanje istih. Kako je gitarista, Džoš Džejms, jednom prilikom rekao: „pravimo pesme sa idejom da se uhvatimo u koštac sa depresijom, besom, strahom, nadanjem, srećom, opraštanjem i da na kraju procesa svi zajedno izađemo pametniji, jači i, sve u svemu, kao bolja verzija sebe.“. Tako su npr. jednom pesmom adresirali poznate proteste u Fergusonu koji su se desili 2014. godine, drugom prava radnika i ugnjetavanih, a imaju i pesmu posvećenu udomljavanje pasa itd. Videli smo sa RATM koliko je bitno imati takav „osvešćen“ bend na globalno poznatoj sceni, uz dužno poštovanje svih nas malih koji te bitke bijemo u svojim lokalnim krugovima.

Na kraju, ovaj bend se mora pogledati uživo. Sve je to lepo isproducirano i za slušanje u kolima, u teretani, kod kuće, na nosačima zvuka i razgalsu svih tipova i brendova….ali, za zaokruživanje slike o bendu Stick To Your Guns, morate da Džesa Barneta i ekipu vidite i uživo. Džes, frontmen benda, je čovek koji ne stoji mirno jedan minut na sceni. Bukvalno, kao da kretanjem, pokretima i svakim skokom priča priču koju i peva. Pri tom, njegov vokal je definitivno u „top tier“ svetske hardkor/metalkor scene i to tako zvuči i uživo, od nabadačkih shout deonica do rastapajućih clean refrena.  Ceo bend konstantno komunicira sa publikom, angažuju se da zajedno sa svojim pratiocima podele energiju svakog nastupa i svake pesme, tako da je sasvim normalno da tokom celog seta ima nekog iz publike na sceni – da li da odigra jedan 2 step dens, da li da odradi stage dive ili samo zagrli nekog člana benda u transu. Ludilo emocija i energije!

E, takav bend je na svom ovogodišnjem proputovanju kroz Evropu odlučio da dođe u Srbiju! Našli su u svom gustom rasporedu mesta za tek 9 nastupa sa ove strane „bare“ i kao jedan od tih ubeležili Beograd, dana 10.04.2023. godine. Mnogi ovde čekaju koncert tog benda već više od deceniju i verujemo da se isti neće ponoviti još toliko vremena (jer ovaj bend mnogo radi i mnogo je tražen), tako da, vraćajući se na početak teksta – ako ste ikad i očešali hardkor/pank/metal scenu, prosto morate zakačiti i Stick To Your Guns uživo…kad već imate priliku.

Koncert STYG se održava 10.04.2023. godine u Domu Omladine u Beogradu. Podršku bendu će pružiti lokalne hardkor snage, bend koji takođe vredno radi i drži srpsku hardkor/metal scenu na mapi svetske underground zajednice – beogradski momci Blankfile.

Karte su puštene u prodaju putem Gigstix distributivnih kanala i koštaju:

  • 2200,00 RSD za one najvrednije (Early Bird karte, do 09.03.2023.),
  • 2600,00 RSD (standardna cena karte od 10.03.2023. do 09.04.2023.),
  • 3000,00 RSD na dan samog koncerta.

Karte u Srbiji možete poručiti i od samih organizatora, na facebook ili instagram profilu MTA Promotion: https://www.facebook.com/mtapromotion/ i https://www.instagram.com/mta_promotion/

Vidimo se u pitu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *