Drugi po redu Panonia Dry Sea Festival u SKCNS “Fabrika”

Ovogodišnji Panonia Dry Sea festival održava se 3. decembra u Fabrici SKCNS-a. Ideja vodilja ovog festivala je popularizacija i promocija stoner rock i sludge rock zvuka, a ove godina nastupiće bendovi „Direct drive“, „Hill“, „Madvro“ i „Remedy“. Cena ulaznice je 500 dinara i moći će da se kupi na dan koncerta, na biletarnici Fabrike. Koncert počinje u 19 časova, a završava se u 22 časa.

Direct drive“ je bend osnovan 2011. godine čiji članovi su rasejani po banatskim selima. Od osnivanja je imao cilj da na scenu vrati zvuk grandža i alternativnog metala. Februara 2020. godine objavljuju prvi singl “Ništa Drugačija“, a objavili su i i album prvenac pod nazivom “Ruka Za Spas“. „Direct drive“ su Aleksandar Nenin, gitarista, Julijan Vojin za bubnjevima, Srđan Lakičin, basista i  Nikola Nenin vokal i gitarista.

Beogradski bend „Hill“ je dobro znano ime na domaćoj sceni. Unikatni dvojac koji svoj zvuk temelji na sludge doom nasleđu kao i snažnim uticajima psihodeličnog stoner zvuka. Upečatljivi i hipnotišući nastupi ovog benda nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Madvro“ nastaje 2014. godine i prvu postavu čine ex Iskon i Dark Dream članovi, braća Milan (bubnjevi) i Ivan Janjić (gitara i glas), kojima se pridružuju Dragan Nikolić (bas) i Nebojša Đorđević (gitara). U ovoj postavi snimili su dva demo snimka i krenuli su sa snimanjem prvog albuma “Invocation of High Wizard“, inspirisani starom školom doom metala, sa primetnim uplivima stoner/doom zvuka, pokušavajući da ostave lični pečat. U ovoj postavi, organizuju mnogo svirki u gradovima širom Srbije. Po završetku snimanja, bend prvo napušta Dragan, a zatim i Nebojša. Album je izdat kao kasetno, a od skorije i kao CD izdanje, posredstvom DIY Librarion Records-a. Na mesto basiste dolazi Vladimir Stojanović i u ovom sastavu kreću da se razvijaju u malo drugačijem pravcu. Rezultat svega toga je singl “We Worship“, na kom im se pridružuje i Milica Janjić (Iskon, Dark Dream), kao stalna članica, a koji je ujedno i najava novog albuma. Singl je takođe objavljen i na CD-u od strane Librarion-a.

Remedy je all-star trio, nastao 2017. godine, u kojem se, pored Kojota (vokal, gitara), nalaze i bubnjar Igor Škoro (Dead Ideas, Yobo, Sunshine, Bandx), te basista Ivan Petrović (Sharks, Snakes & Planes). Album prvenac “Ethiopian Mountains” objavljen je 2019. godine i mešavina je rock, stoner i post hardcore zvuka, a do sad ga je ispratilo 6 singlova.

Festival će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije, a Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *