THE PAINTS objavljuje novi singl “MARSHMALLOW FIGHT”

Nakon svog prvog EP-a “Love Is Gonna Come” iz 2020.g. bend The Paints izdaje svoj novi singl “Marshmallow Fight” kao najavu budućeg albuma koji se očekuje sledeće godine. Pesma je snimljena u Sunday Studios u Sv. Nedelji, a miksovana i masterizovana u Green Hill Studiju. Za razliku od prvog EP-a gde je rađena jednostavna i minimalistička produkcija pesama, sada je za cilj postavljeno dizanje produkcije na viši, bogatiji nivo i širu zvučnu sliku sa gostima muzičarima.

Nakon videa iz DIY produkcije za singlove sa prvog EP-a, hteli smo podignuti i vizualni nivo novog singla pa je stoga video za Marshmallow Fight režirao Mario Kovač. Video je snimljen u klubu Močvara.

Razgovor oko videa je izgledao nekako ovako:
The Paints: Mario, bi li ti nama režirao video za novu pjesmu?
Mario: Uf dečki, ne znam, dosta sam u gužvi…
The Paints: A mi bi da video bude pomaknut i možda čak i bizaran.
Mario: Pripremite mi redateljski stolac!!!

The Paints su autorski tročlani muzički sastav iz Zagreba osnovan 2016.g. Žanrovski se svrstavaju u alternativnu rock muziku sa uticajima bluesa, a tekstove pišu na engleskom jeziku.
Članovi su više godina prisutni na hrvatskoj muzičkoj sceni kroz razne autorske i cover sastave.

Tha Paints su: Grigor Bartolec – gitara, vokal, Josip Pavlović – vokal, bas, Marko Vucelja – bubanj

Muziku izdaju samostalno (dostupna je na svim streaming platformama), a široj publici su se prvi puta predstavili singlom i video spotom “Not My Circus (Not My Monkeys)” u aprilu 2019.g. Sledili su singlovi “Love Is Gonna Come” u septembru 2019., “Elegy” u oktobru 2019. te “Sweet Little Mountain” u maju2020. Sa kojim zaokružuju svoju prvu fazu muzičkog stvaralaštva u obliku EP-a “Love Is Gonna Come”. U svom muzičkom radu su odabrali DIY pristup i sve što mogu rade sami. Nemaju izdavača, PR agenciju, budžet za snimanje vizuala, izradu web-a i vođenje društvenih mreža. Sve su to podelili između tri člana benda koji sami odrađuju sve te popratne aktivnosti kojima se band mora baviti kako bi napredovao. Jedino (a i ono najbitnije) gde zadatak prepuštaju profesionalcima je studijsko snimanje, miksanje i mastering.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *