Proputuj svet sa bendom Doringo i poslušaj “Budem Budem”

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (tačno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Dinko Čvorić – Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) počinju sviratru 2016. godine.

Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno drugi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu kao stalni članovi pridružuju se Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Muzika je avanturistička i vodi vas po celom svetu, što delomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo delovanje. Novi album “Budem Budem” izašao je na jesen 2021 tj. 25.10., a sastavu se pridružuje i Nika Bauman (flauta). Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani muzičari: Mario Petrinjak (bubanj), Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Ovaj album je treće dugosvirajuće izdanje muzičkog sastava koji istražuje područje instrumentalne muzike, protežući se stilski od rocka preko jazza pa do world musica. Album je sniman tokom leta ove godine a učestvovali su stalni članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj); Mihovil Jurdana (bas gitara); Mak Murtić (flauta i saksofon); Lucija Stanojević (violina); Nika Bauman (flauta) te vođa sastava Dinko Čvorić – Doringo (gitara i produkcija) a kao gost se pojavljuje Orjen Riđanović (solo gitara).

Album je izdat za diskografsku kuću Hitchtone Music & Promotion te je dostupan na svim digitalnim platformama i servisima kao i na CD-u.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *