NOVI ALBUM: Tkač & CV Spook – 3polis

Tkač aka. Striker aka. Fobosomat dolazi iz ekipe 3polis, koja je nastala 2001. godine u Valjevu.  Te godine su izbacili prvu pesmu, pod imenom „Neuropsioze“. 3polis je aktivno  radio i stvarao do 2010. godine. Tokom tih deset godina snimljeno je preko 60 pesama, a neke od njih mogu se pronaći, raštrkane, širom interneta.

Nakon prestanka rada 3polisa, 2010. godine, sa Crnom Nulom i Underground Sun-om, Tkač osniva grupu „Tremendum“. Kao „Tremendum“, izlaze dva oficijalna albuma: „Put i Kraj“ (2014.) i „Hak u plamenu“ (2017.) pod etiketom izdavačke kuće „Lampshade Media“.

Svoj prvi solo album „MačevanjeTkač izdaje (2015.) i tako dolazimo do „3polis“ (2021.)

Za muziku na albumu zaslužan je CV Spook , beatmaker i MC, čovek koji je repovao i pravio bitove kao deo 3polisa, od samog početka. U trećoj pesmi sa novog albuma, pesmi koja se zove „Još jedna latica“ gostuje takođe još jedan 3polis brat – Don Dada. Don Dada, široj publici može biti poznat, po albumu koji je uradio sa Sky Wikluh-om i LD Pistolero-om, a koji nosi naziv „Ubiće nas žene“.

Album „3polis“, izlazi za „Valternativa Records“ iz Valjeva. Prvi singl sa albuma kao i spot za pesmu „Klimajte glave“ je premijerno objavljen u saradnji sa legendardnom Blackout HipHop ekipom iz Zagreba. Režiju, kameru i montažu ovog videa potpisuje Nebojša Jokić aka. Šaman, još jedno čedo Tripolisa. A ovog leta je osnovan i bend Punktovani Tulingdromi, tako da na koncertima pesme izvodim sa bendom – kao „Tkač i Punktovani Tulingdromi“. Do sada smo imali tri uspešna koncerta, od kojih jedan na MMF fesetivalu na Divčibarima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *