Kraljevački bend Progres ostvario svoj “Čudan san”

Treće dugosvirajuće izdanje “Čudan san” kraljevačkih punk rock perjanica pod imenom Progres, obnarodovano je danas pod etiketom najstarijeg srpskog izdavača – Take It Or Leave It Records.

Grupa Progres nastala je 1993. u znamenitom srpskom punk uporištu – Kraljevu. Nakon brojnih klupskih svirki započinju sa ozbiljnijim radom i nastupaju na festivalima – Priča u Čačku, Street Art u Kraljevu, Velikogradištanskoj gitarijadi, a svirali su i u Domovima omladine u Beogradu i Kragujevcu.

Album “Čudan san” predstavlja u svakom pogledu stvari iz normalnog života rokera, pankera, pa čak i običnog čoveka današnjice, pojašnjavaju svoje novo diskografsko čedo članovi Progresa.

Album je stvaran od početka 2019. godine kada je snimljen prvi singl “Moja ekipa nikad ne stari“. Bend je tada imao mini turneju po Srbiji, i ta situacija poslužila je kao inspiracija za pesmu. Nakon nje došlo je do saradnje sa Sašom Martićem iz benda Kompromis 69, koji je imao čudesni hit “Nek se samo urla istina“, za koju je master radio čuveni Ogi Radivojević.

Nakon toga je došla Korona i tu se prekinuo svaki kontakt sa live nastupima. Tada Progres odlučuje da krene sa pripremom studijskog albuma. U roku od tri godine uspeli su da snime osam pesama, a rezultat ih je u potpunosti zadovoljio. Gosti na albumu su bili Saša Martić i Đorđe Antić – truba. U zvučnu postavku, što je novina, uneli su malo ska ritma.

Na albumu su svirali Bojan Perović, Milan Popović, Bogdan Živaljević, Miroslav Palacković, Đorđe Antić, Saša Martić i Goran Zeko Stanisavljević.

Album “Čudan san” dostupan je na svim relevantnim digitalnim nosačima zvuka: https://kasurl.com/CtnXB

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *