Short Reports je snimio svoj prvi spot za pesmu Connection

Bend Short Reports je nastao u oktobru 2019. u Novom Sadu. Formiran je od strane Feher Nikolete (bubnjevi) i Velimirović Nemanje (gitara i glas). Nikolete i Nemanja su se upoznali u aprilu iste godine i nakon par meseci zajedničkog života se javila ideja o formiranju alternativnog rock duo-a, gde dva instrumenta kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi. Tekstovi koji su na Engleskom jeziku se bave većinom univerzalnim temama o kojima uglavnom ljudi ne vole da pričaju, koje nisu svakodnevne, iako su deo svakodnevnice svakog čoveka. Takodje u instrumentalnom smislu, Niki i Nemanja konstruišu komplementarne ritmove i melodije bez osvrta na muzičku teoriju i sa potrebom ka istraživanju mogućnosti bubnja, gitare i vokala gde su efekti i dodatna pomoćna tehnička sredstva u minimalnoj upotrebi. Pesme su u kratkoj formi bez nepotrebnih delova sa direktnim tekstovima.

Nikolete kao student grafike (Akademija umetnosti Novi Sad) je prvi put uzela bubnjarske palice u ruke kada je duo formiran i istog momenta je počela svoje vizuelne ekspresije da prenosi na instrument. Nemanja koji je i gitarista u Beogradskom bendu E-Play, je nakon 20 godina muzičkog iskustva uspeo da se kreativno vrati na fabrička podešavanja i da kroz drugačiji pristup sviranju i pevanju pronađe svoj stil u bendu Short Reports.

foto: King Studio Photography

Kroz početnu filozofiju “manje je više” polako se definisao zvuk benda na svakodnevnim probama na kojima su nastale pesme sa prvog albuma. LPCats VS Dogs” je sniman tokom leta 2020 i produciran u toku jeseni i zime iste godine i sa njega je izabran prvi singl, pesma “Connection” za koju je snimljen video spot. U novembru 2020, bend je održao svoj prvi živi nastup nasuprot svim nedaćama i komplikacijama koje ovo vreme nosi sa sobom, u novosadskom klubu “Lazino Tele”. Video snimke sa ovog koncerta je moguće videti na YouTube kanalu benda. Bend trenutno radi na drugom albumu i na novim video spotovima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *