Progres objavio dupli singl – “Mile Kekin” i “Nije nam važno”

Furiozna banda Progres iz Grada Kraljeva, jednog od poslednjih bastiona čistog, sirovog pank zvuka i života u Srbiji, upravo je, na kanalu Take It Or Leave It Records-a, objavila singl sa dve nove pesme “Mile Kekin” i “Nije nam važno“.Posle zadnjeg živog nastupa, oktobra prosle godine u Smederevskoj Palanci, bend je odlučio, u skladu sa nastalom situacijom u zemlji, pa i u svetu, da se posveti studijskom radu.

– Nakon što smo objavio singl “Moja ekipa nikad ne stari” basista dolazi na ideju za pesmu “Mile Kekin” koja nas vraća u studio i daje nam krila da nastavimo sa radom na trećem studijskom albumu. Bend snima i treću pesmu “Nije nam važno” koja nas vraća korenima punk rocka iz 90-tih. Punom parom nastavljamo sa snimanjem tako da do kraja godine očekujemo da završimo materijal za novo izdanje i kada sve ovo prođe da krenemo sa promotivnim živim nastupima, referišu članovi Progresa.

Grupa Progres nastala je 1993. u Kraljevu. Nakon brojnih klupskih svirki započinju sa ozbiljnijim radom i nastupaju na festivalima – Priča u Čačku, Street Art u Kraljevu, Velikogradištanskoj gitarijadi, a svirali su i u Domovima omladine u Beogradu i Kragujevcu. Iza sebe imaju dva studijska albuma: Podigni glas i Stvarnost.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *