Havarija EP “Smrt iz korena” – recenzija

To je to! To je taj zvuk i te teme „Agonija žrtvenog jarca“ direktno obraćanje slušaocu bez bilo kakve skrivene poruke i metafore. Tako moćan uvod u EPSmrt iz korena“ mladog sastava Havarija.

I idemooo čččdždždždž!!!!! glas iz grla koje se ne štedi i grupa mladih ljudi svesna da sve odlazi u pičku materinu.  Emocije na Šveckom stolu, tekstovi bogati, iskreno i beskompromisno i na srpskom što svakako doprinosi autentičnosti. Krljačina proširana melodičnim delovima u četiri sjajne pesme. Pored već pomenute Agonije tu je „Seroprevalencija“ apokaliptična oda nesvesnosti čovečanstva u maniru „Nature strikes back“. Tu je i „Otrov“ prava himna za zaljubljene besne metalce uz intenzivan istovar rifova i osećanja. Na kraju lirsko epska „Glavu gore“, još jedno samopreispitivačko obraćanje okolini i sozercavanje kompleksnosti sveta i života.

Ovo je kratka recenzija zato što je ovaj album u jednom dahu, kao neka dobra knjiga ili igrica koju spičite nesvesni da vreme oko vas prolazi. Havarija zabada kramponima u tvrde podloge i penje se gore bez obzira na vetrove koji duvaju.

Sve pohvale i velika podrška.

Jozo Svraka

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *