Hardkor Dan Žena u Beogradu – 8. MART 2020. – Elektropionir

Deez Nuts prvi put u Beogradu, iliti još jedan hardcore party u najavi?  Nadamo se upravo tome i sa euforijom očekujemo ovaj bend koji stvarno ume da napravi ludnicu kad se sve kockice slože. A, u ovom slučaju, sviraće u glavnom gradu, u najmanjem prostoru do sad, pak dovoljno komfornom za 150 duša, za vikend, na Dan žena. Što kažu ljubitelji igara s kockicama – Jamb, najavljujemo!

Deez Nuts je australijski bend koji je nastao 2007. godine na rastanku svetski poznatog metalkor benda I Kill The Prom Queen. Frontmen benda, JJ Piters, tada bubnjar IKTPQ, je poput feniksa ustao iz pepela benda u nestajanju i sam utro put ideji o nastajanju benda koji meša hip hop i hardkor u vrhunski blend zabave, gruvi muzike i pozitivnih mentalnih stavova – evo već 13. godinu za redom. 

O kapacitetu benda koji turuje dva-tri puta godišnje ne bi trebalo trošiti reči, jasno je da žive za ovo. Comeback Kid, Lionheart, Obey the Brave, Terror, Stick To Your Guns, Architects, The Ghost Inside, Madball, First Blood, Nasty, Suicide Silence, Stray From The Path…samo su neki od bendova sa kojima su Deez Nuts delili dobro i loše na zajedničkim turnejama. Odlično društvo, vrhunski bendovi. Deez Nuts potpisuje 6 studijskih albuma, dva EP izdanja, jednu kompilaciju i, naravno, taj čuveni demo iz 2007 gde je JJ sam sve odsvirao i otpevao. U Beograd dolaze u okviru promo turneje svog poslednjeg albuma „You Got Me Fucked Up“ sa upečatljivim thrash smajlilem na omotu. Fun fact, dizajn postera za ovu turneju je radio upravo neko iz Srbije (o tome nekom drugom prilikom). 

Koncerti ovog benda su zapravo prave hardkor žurke pod DTD (Drunk Till Death) sloganom, jer bez pretenzija velikih reči, već prostim delima i pojavom, JJ i ekipa prenose energiju i poruku u lice i dižu ceo klub na noge tokom svojih nastupa. Može se reći da su prethodna dva puta u Srbiji nekako prošla stidljivo, što zbog veličine prostora u kom su nastupali, što veličine događaja, ali ovaj put Deez Nuts će imati pun fokus pažnje na sebi u prostoru taman skockanom za koncerte ovog tipa. Neće biti ćoška gde će moći da se iko sakrije od talasa koje ovi momci prave na bini i oko nje.

Što nas dovodi do lokalne podrške za najtvrđi Dan žena u savremenoj istoriji srpske underground scene. Brat iz Užica i Mind Prison iz Kragujevca će dobrano zagrejati publiku pred nominalne favorite večeri. No, znamo da i ekipa iz Kragujevca i iz grada pokraj Đetinje imaju jaka uporišta, kako na beogrdskoj sceni, tako i u drugim gradovima Srbije, pa ne očekujemo da nastup ova dva benda prođe kao zagrevanje. Naprotiv, biće pakao za sebe! 

Brat je poznat po stavu da je ekipa iznad svega, imaju i snažnu i nažalost tragičnu istoriju koja im je ovaj princip urezala kako u srcu tako i u muzici. Nisu najmoderniji bend na sceni, ali su iskreni, prosti i rasturaju uživo. Njihov album “Imamo li problem?” će vas prošetati kroz NYHC vajb 90ih sa dosta referenci na njihov rodni kraj. 

Sa druge strane, Mind Prison ima malo new school talasa u svom nastupu, ali u dozi koja je priječljiva i tvrdom jezgru hardkor scene, te i dalje sirovi, puni two-step i “brzak” deonica. Iako su mlađi brat Brata, itekako imaju bitnu ulogu na aktuelnoj underground sceni u Srbiji. Oba benda su ekipa i, osim odlične svirke, ni dobre atmosfere neće nedostajati. 

Sve u svemu, ovo će biti odlična žurka i praznik tvrdog zvuka. Očekuje se, sa pravom, pun klub nasmejanih lica, druženja i pozitivne atmosfere. Moguća su obilne padavine sing along-ova, stage dive-ova i crowd surf-a. Dame imaju prednost!      

DEEZ NUTS u Beogradu + Brat + Mind Prison
8.Mart 2020., 19 h
Elektropionir, Beograd

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *