Northern Revival nastavlja sa koncertnom promocijom novog albuma. U petak od 21h, 30.09. svira u Klubu Fest u Zemunu

NORTHERN REVIVAL se vraća u Zemun, ovog puta sa dva povoda za koncert. Promovišu novi album Modification koji je objavljen 9.septembra za Geenger Records i slave 10 godina postojanja. Sa NR-om nastupiće Hemmoterapia.

NORTHERN REVIVAL je bend iz Novog Sada. Njihova muzika ako mora da se etikerita nekim žanrom možda bi najtačnije mogla da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga. Može se čuti mnogo uticaja u njihovoj muzici, od klasičnog rock’n’rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard core-a do stonera koji su se u njihovoj muzici brusili i polirali 10 godina da bismo došli do onoga što definiše zvuk i stil benda danas.

Iza njih su 4 studijska izdanja: EP: Mouth Full Of Dirt (2015. Miner Records), LP: Life Survival Tips (2016. Nocturne Media), iste godine podjednako važno kao izdanje je i saradnja sa craft pivarom RazBeerbriga kada nastaje Northern Revival pale ale, EP: Electric Power Supply (2019. 1001 Stoned, Librarion Records). Naziv novog albuma, Modification (Geenger Records), simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji. Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. kada bend kreće da radi na novom albumu. Instrumentalnu postavku čine članovi: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bass) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Hemmoterapia je autorski Thrash Metal bend oformljen krajem 2017. godine na Novom Beogradu. Prvi album pod nazivom “Metastaza” je objavljen u martu 2019. godine, a kao najava za drugi album objavljena su tri singla “Antihrist“, “Zona sumraka” i “Jebachina“. Od skorijih nastupa bi izdvojili gitarijadu u Velikom Gradištu 2021. godine i Bunt Rok Festival 2022. godine. Članovi benda su Nikola Đukić (gitara), Boris Gaica (bas), David Popović (bubanj), Leon M. Rebselj (solo gitara), Nikola Žilović (vokal).

UPAD: 300 din

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *