Pred malobrojnim gostima, po nekoj slobodnoj proceni okolnih čuvara javnog nereda i nemira (ručno brojali), ali pred mnogobrojnom publikom (slike čekamo od CIA snajka CIA, satelitske) održan je revijalni deo, nastupom dva veoma omražena benda u Grand paradi, Samostalni (mlađi) Referenti i Pero Defformero (već 454 nedelja ne silaze sa top lista i prete da ugroze popularnost srBske majke i svetice Cece). Samostalni Referenti su se na koncertu pojavili u nekopletnom sastavu (kako se po čaršiji pričalo neki su po kazni ostali da peru sudove kod kuće, zbog lošeg nastupa na ranijim vašarskim svirkama – da li je to istina ili ne nismo uspeli da saznamo do izlaska ovog teksta prim.ured.). I ako su bili oslabljeni i bez glavnog veznog igrača i kapitena, Samostalni Referenti pokazali su da imaju snage i energije da izguraju celu utakmicu i predstave svoj dugogodišnji rad. Mešavina odličnog ska/punk zvuka orio se šetalištem i rumunskom obalom, a neki brodovi su usporavali prolazeći pored Velikog Gradišta (Koviljčani su i ovde preorali Dunav pa brodovi moraju da uspore da nebi štrucnuli – koviljska legenda – prim. ured.).

Pero Defformero bend o kojem ne treba puno pisati, jer je opšte poznat njihov status na srBskoj sceni. Bend je po XXX put pokazao svu raskoš i talenat koji poseduje, pogotovo bih istakao budućeg kralja folk/mJetal scene, kojeg krasi stas i operski glas, Bišketa. Era Ojdanić i Bora Tanjirača su poodavno dotučeni do nogu i vreme je da prepuste tron pravom kralju/caru/legendi. Bend je imao kao uvod odličnu interpretaciju i dobro poznat uvod od 20th Century Fox odsviran na frulici. Biške obučen onako kako bi svaki pravi pevač trebao biti, belo odelo, bele cipele i teške kajle oko vrata dok su ostale kolege odskakale i bile kao neki “drogoši“. Između svake pesme, Biške je kroz šprdnju objašnjavao šta je sledeće što sviraju, na što je publika podvriskivanjem i aplauzom ispraćala.

Nastup oba benda je trajao  kako dolikuje takvoj vrsti manifestacija, do ranih jutarnjih časova, da su još malko svirali, Sunce bi već počelo da izlazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *