Za specijalnog kuma i specijalne goste – revijalni deo, dan prvi VG gitarijada

Pred malobrojnim gostima, po nekoj slobodnoj proceni okolnih čuvara javnog nereda i nemira (ručno brojali), ali pred mnogobrojnom publikom (slike čekamo od CIA snajka CIA, satelitske) održan je revijalni deo, nastupom dva veoma omražena benda u Grand paradi, Samostalni (mlađi) Referenti i Pero Defformero (već 454 nedelja ne silaze sa top lista i prete da ugroze popularnost srBske majke i svetice Cece). Samostalni Referenti su se na koncertu pojavili u nekopletnom sastavu (kako se po čaršiji pričalo neki su po kazni ostali da peru sudove kod kuće, zbog lošeg nastupa na ranijim vašarskim svirkama – da li je to istina ili ne nismo uspeli da saznamo do izlaska ovog teksta prim.ured.). I ako su bili oslabljeni i bez glavnog veznog igrača i kapitena, Samostalni Referenti pokazali su da imaju snage i energije da izguraju celu utakmicu i predstave svoj dugogodišnji rad. Mešavina odličnog ska/punk zvuka orio se šetalištem i rumunskom obalom, a neki brodovi su usporavali prolazeći pored Velikog Gradišta (Koviljčani su i ovde preorali Dunav pa brodovi moraju da uspore da nebi štrucnuli – koviljska legenda – prim. ured.).

Pero Defformero bend o kojem ne treba puno pisati, jer je opšte poznat njihov status na srBskoj sceni. Bend je po XXX put pokazao svu raskoš i talenat koji poseduje, pogotovo bih istakao budućeg kralja folk/mJetal scene, kojeg krasi stas i operski glas, Bišketa. Era Ojdanić i Bora Tanjirača su poodavno dotučeni do nogu i vreme je da prepuste tron pravom kralju/caru/legendi. Bend je imao kao uvod odličnu interpretaciju i dobro poznat uvod od 20th Century Fox odsviran na frulici. Biške obučen onako kako bi svaki pravi pevač trebao biti, belo odelo, bele cipele i teške kajle oko vrata dok su ostale kolege odskakale i bile kao neki “drogoši“. Između svake pesme, Biške je kroz šprdnju objašnjavao šta je sledeće što sviraju, na što je publika podvriskivanjem i aplauzom ispraćala.

Nastup oba benda je trajao  kako dolikuje takvoj vrsti manifestacija, do ranih jutarnjih časova, da su još malko svirali, Sunce bi već počelo da izlazi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *