“Probijanje zvučnog zida” – Straight Mickey and the Boys – CK13

Kako doživeti probijanje zvučnog zida, a da nije preletanje borbenog aviona? Odeš na svirku Straight Mickey and the Boys i doživećeš to neverovatno iskustvo! Furiozno, bučni, buntovni, alternativni trio iz Beograda, održao je još jedan u nizu svojih sjajnih nastupa. Event je bio zakazan još u septembru mesecu, ali zbog zdravstvenih problema otkazan je do daljneg, da bi uspeli da se dogovore sa organizatorima za decembar mesec, što je bio pravi potez da prodrma i zagreje promrzle novosađane u ovim hladnim danima.

 

Pesmom Crv, bend svojim sirovo, brutalnim zvukom otvara nastup i daje nam do znanja da se spremimo za šok zvučne bombe koje će nas obasipati narednih sat i kusur vremena. Koncert nastavljaju u istom ritmu sa pesmom Fantastične misli, sa odličnom bas deonicom koja je izražena tokom čitave pesme, svoju svirku nastavljaju pesmom Ne osećam se dobro i Lakši, pesme u malom “sporijem” ritmu da bi pesmom Ne izuli sve prisutne, svirku nastavljaju pesmom Kada. Pesmama Haos radi, Samo ti, Devojka bend najavljuje da radi na drugom albumu, koji bi trebalo da bude još dinamičniji, pesmom Siguran vraćaju se na svoj album prvenac i kretivno, ritmičkim improvizacijama stvaraju utisak da vreme može lako da proleti. Ako nemaš snažnu volju, prava pesma u pravo vreme, da nas sve kolektivno razdrma i probudi, da bi za kraj ostavili Daleki svet i sa njom završili svoj nastup. Silaskom benda sa bine, “poludela” i dobro zagrejana publika tražila je nastavak koncerta, bilo je i par pokušaja “proboja” u backstage-a tj. lupanjem šakama o vrata, što je sigurno poplašilo momke iz benda da se vrate na binu i završe jedan od kvalitetnijih nastupa.

 

 

Šta reći za krajnju ocenu celog eventa, odličan live bend koji svoju ogromnu energiju ume da prenese na publiku i drži je na adrenalinu 80-tak minuta.


 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *