One, Two, Three, Four! “Alergija na zlo” promocija trećeg albuma benda Madresi

Sitne lopove ganjate,
a velikim se klanjate,
ruke prljave im ljubite,
a sirotinji sudite.

Od sinoć mi se vrti u glavi, refren pesme Sitne Lopove Ganjate, A Velikim Se Klanjate. Dom b-612 je imao tu čast da ugosti jedan od kvalitetnijih bendova koji, svojom muzikom, podsećaju na legende punk-rock scene Ramones, a svojim tekstovima na Dead Kennedys. U pitanju je zrenjaninski bend Madresi.
Bend koji žari i pali punk rock scenom poslednjih 10 godina, a povod ovog koncerta je promovisanje svog 3. albuma “Alergija na zlo“, koji je izašao prošle godine za izdavačku kuću Miner Records. Cena karte je bila pravih undegroundskih 100 dinara, jeftinija i od pive.
Svoj nastup otvaraju pesmom “Alergija na Zlo“,  da bi nastavili u istom ritmu sa pesmom “Zbogom Jelena“, zatim kratka ali energična, u klasičnom Ramones stilu, “Udri ga bre!“, pa “Bla, Bla, Bla” ili, što momci kažu, pesma o tome kada izvedeš preteranu devojku, a ona te svojim glupostima žestoko smori (U JEB`O TE AL` OVA SMARA ZAR ZBOG NJE JA TOLIKO PATIH IZGLEDA DA IPAK IZGLED VARA REKOH: “IDEM U WC” I VISE SE NE VRATIH). Bilo je tu i par cover pesama od RamonesI Wanna Be Sedated“, “Do you wanna Dance?” i “Blitzkrieg Bop“. Pesma koja je ostavila najjači utisak, gađa u srž problema ovog društva i čiji je refren tri puta ponavljan na zahtev publike je “Sitne Lopove Ganjate, A Velikim Se Klanjate“.
Muziku koju momci sviraju je klasični punk rock, uz sirovo režeću gitaru, basem koji je nažalost morao biti malko utišan (za 2 decibela – prim. aut.) i ritam sekcijom, koja daje neverovatnu pokretačku energiju bendu.
Nažalost i ovog puta problem sa novosadskom publikom (pade kiša, a nas mrzi da živimo – prim.aut.), koja nije imala sluha da ispoštuje i isprati ovako sjajan bend. Dragi moji novosadisti, Novi Sad je godinama gradio reputaciju punk rock grada da biste vi svojom lenjošću i nezainteresovanjem počeli da urušavate sve što su generacije gradile pre vas.
Draže su nam Cece, Jece, “Digni ruku, digni oba dve“, nego pravi iskreni autorski bendovi.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *