Benefit svirka za Dom b-612 ili ti ludilo petkom uveče

Petak veče, Dom b-612, mesto gde je održana benefit svirka, uz cilj da se prostor i udruženje izvuče iz krize u koju su upali. Što zbog društva u kojem živimo i nemaru prema mladima, što zbog svog neiskustva.
Bendovi, tj. kantautori, koji su se odazvali kako bi uveličali ovu benefit svirku, su Dojo, Nađa i limanski trio UV (ranije poznati kao Uvertira – prim. aut.).
Tu čast da otvori svirku imala je Dojo (Dunja Dačić), ali ovoga puta bez svog pratećeg benda. Dunju karakteriše veoma nežan i melanholičan glas, praćen nežnim i ambijentalnim tonovima njene električne gitare. Smirijuća muzika, puna pozitivne energije i ljubavi prema svemu što nas okružuje (priroda).  Nastup je trajao kratkih 30-tak minuta, ali ju je publika nagradila zasluženim aplauzom.
Nađa (Nađa Vračarić) ovog puta nas je iznenadila svojim nastupom. Pored nje, na bini se pojavilo mlađano momče Marko Ćurčić sa sve bass gitarom. Interesantna postavka i mnogo interesantniji nastup od prošlog puta kada sam je slušao i gledao u KC Lab, pre par meseci. Odličan glas i svirka, ubedljiva atmosfera propraćena neverovatnim bisom koji se pretvorio u sjajni džem sešn.
Za kraj uvek ide ono najbolje, a to su moji limaci UV. Sjajni muzičari na čelu sa Pecom kao bubnjarem i glavnim vokalom. Aranžmani su im kompleksni i krasi ih višeglasno pevanje. Bend se predstavio svojim autorskim pesmama plus dve nove pesme koje pripremaju za Demofest u Banja Luci. Nastup od nekih 50-tak minuta nije bio dovoljan publici koja je na sav glas zahtevala bis. Ne leži vraže, Peca prepušta dirigenstku palicu Igoru, gitaristi benda. Bis se pretvara u neverovatni džem ludački sešn koju je izazvala Igorova lucidnost i spontanost u trajanju od nekih 70-tak minuta, koji je doveo Dom b-612 do usijanja. Tih 70-tak minuta se ne može nažalost opisati rečima, jer je ovo bilo Igorovo veče za pamćenje. Sada i pitanje kada!

Galerija slika:

 

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *