Veče iskupljenja! Devetomartovska svirka – Pero Defformero u Lazinom Teletu

Svi oni, koji su 8. Marta, iz “opravdanih” razloga, propustili svirku Pero Defformera i otišli na koncert Gibbonija, imali su popravni 9. Marta u Lazinom Teletu i tako imali priliku da prisustvuju ultra/mega/giga/hi-fi/5.1 surround svirci. Veče Iskupljenja! U dosadašnjoj istoriji benda PD, prvi put je organizovan dupli koncert na istom mestu. Koji su razlozi održavanja, nisam uspeo da saznam ali, ako me osećaj ne vara, to je zbog, do sada, neviđenih povećanja plata i pemzija pa su mladi uspeli da se ogrebu od baba/deda i u velikom broju okupiraju Lazino Tele.

Svirka je krenula sa nekih 7200s kašnjenja i to zahvaljujući predstavnicima “stand up” komendije Graško i Slađa ili Draško i Mlađa. Ajde da je bio nezamenljivo šaljivi Ognje ili Lav pa da razumem, ali ova dvojica strašno. Mislim toliko nebitni likovi, koji “kao” pokušavaju, na sebi svojstven šaljiv način, da kritikuju ovo društvo koje hrli ka “prosperitetu“.

Vratimo se mi pravim vrednostima, tj. koncertu PD-a. Svirku otvaraju dobro poznatim hicom “Metal sviraću“, na koju se nadovezuje pesma “Ferari” , uz koju sam imao osećaj da se vozim u crvenom konjiću, po najbržim F1 stazama. Bend, kombinujući progresivni metal sa Bišketovim narodnjačkim stasom i glasom, uz odlične rif deonice, pravi atmosferu bolju nego svi narodnjaci zajedno na našoj sceni. Ko im je kriv kada ne znaju da sviraju mJetal! Izdvojio bih još da su odsvirali tri nove pJesme “Noć u Guči“, “Trebalo bi” i “Lola“. Koncert je trajao do kasno u noć, što zahvaljujući odličnim muzičarima, odličnoj atmosferi tako i još boljoj publici koja je bila poređana ka šibice u Lazinom Teletu. Tri pesme za bis, to retko koji bend izvede tokom svirke!

Galerija slika:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *