Hammerfall & Armored Dawn rasturili publiku i SKCNS “Fabrika”

U prepunoj novosadskoj “Fabrici” sinoć su  nastupila dva heavy metal benda Armored Dawn i legendarni Hammerfall. Za samu organizaciju ovog spektakla kao i do sada bili su zaduženi momci i devojke koji stoji iza MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Prvi je nastupio brazilski Armored Dawn koji je promovisao svoj novi album Barbarians in Black. Sjajno, energično i uz stalni kontakt, ovaj bend je razvio odličnu hemiju sa publikom: Bend krase odlični tekstovi, pomešani sa na momente symphonic zvukom. Bend je odsvirao set od osam pesama, što je možda i kratko za takav bend, ali je publika odregovala fantastično tražeći bis od njih.

Nakon njih i pauze od nekih 30-tak minuta, nastupa legendarni Hammerfall, koji je totalno rasturio. Publika je stalno pozdravljala gitaristu Oskara, a bend je najavio svoj novi album, koji će izaći naredne godine, a čak je najavio i snimanje u Srbiji aprila 2019. Na samom kraju izveli su svoju najpoznatiju pesmu “Hearts on fire” i dobili zaslužene dugačke ovacije.

Koncert i sama atmosfera su prošli odlično, uz sjajno osvetljenje i ne baš tako dobro ozvučenje, koje je možda bilo malo prejako za prostor kao što je i fabrika. Takođe, treba napomenuti da je i obezbeđenje bilo izuzetno neprijatno prema fotografima. Interakcija između bendova i publike na visokom profesionalnom nivou, što bi trebalo da bude normalna pojava na koncertima. Od benda smo dobili obećanje da će se vratiti u Novi Sad što je publika gromogalsno pozdravila! 

Za Fotografije i tekst, zadužen je bio Alek Stokić, a obradu Goran Stepančev

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *