Alternativno razvaljivanje Doma B-612

Četvrtak veče, 8. Mart (Međunarodni dan žena), dan kada bi trebali veče da provedemo sa voljenom osobom, ali ima nas srečnika koji smo razvedeni već dugi niz godina i nemamo tih problema pa veče možemo provesti uz kvalitetnu muziku.
Dom B-612 ugostio je dva veoma kvalitetna, alternativna/post/prog/soft/core/punk benda, FYN (NS) i From Another Mother (Zg, Cro).

U ovoj godini jedna od boljih svirki, ne mogu reći najbolja . Problem mi je kako ih opisati, pošto je bendove teško uklopiti u muziku koju slušam i u bendove koje sam već slušao.

FYN žanrovski zvuči kao kada kuvate kotlić oko kojeg je par vrsnih kuvara, gde svaki kuvar dodaje nešto svoje uz dogovor sa kolegama i time daje kvalitet. Tako da FYN žanrovski nisu opredeljeni i guraju neku svoju ideju i muziku. Odličan vokal Amerikanca, mešavina rock pravaca uz blagi naklon ka metal core-u, uz neverovatnu pozitivnu energiju koju bend isijava iz sebe. Energično đipanje po bini bilo je dovoljno da Dom B-612 polako počne da menja svoju lokaciju (Prodajem kuću na klizištu, malo prešla! Povoljno!).

From Another Mother, momci koji su glavni krivci što je Dom B-612 pomeren par ulica niže. U muci sam kako da opišem njihovu ludu, energičnu svirku koja je na momente bila “Pa prestani već jednom da skačeš! Kako mislis da te ćapim ako ne stojiš mirno ?!”  sa agresivnim upadima stone rock-a, elemntima jazz-a i math core-a. Svirali su pesme sa oba albuma što je bilo dovoljno za nekih 60-tak minuta svirke. Odlična interakcija sa publikom nažalost malobrojnom, 50-tak ljudi.

Odlično veče, odlični bendovi ali nažalost stara boljka, brojnost novosadske publike! Čim padne kiša eto ti problema. Fini novosadisti ne smeju napolje jer su od šećera pa će se istopiti.

Galerija slika:

 

 

 

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *