“Da li se čujemo?” – Veče R`n`R u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”

Ove subote slušajući emisiju “Dnevnik muzicke omladine” na talasima Radio Novog Sada, pažnju su mi privukle maturantkinje Anja i Aleksandra  koje su kao gošće najavile  pravi rok end rol koncert pod nazivom „Da li se čujemo“ i to ni manje ni više nego u svečanoj sali novosadske Muzičke škole “Isidor Bajić“. Ono što mi je posebno privuklo pažnju jeste upravo vest da je ovo prvi rok koncert maturanata teoretskog odseka  i učenika mlađih razreda. Jer verovali ili ne, sve do sada nijedna generacija pre njih nije imala priliku da ovu vrstu muzike izvede u svojoj školi u vidu koncertne večeri.

Napomena: Slike se mogu skidati i sharovati uz saglasnost Liman Crew-a

Kako gošće navode, ideja za ovim koncertom je proistekla iz želje da “ostave neki pečat iza sebe i nešto što će buduće generacije te škole moći da nastave”. Čitav tim učenika učestvovao je u ovoj zamisli, među kojima su njihovi drugari i drugarice iz odeljenja kao i školski orkestar koji je za kratko vreme uspeo da uvežba sve numere. S obzirom na to da su najavile “nesto drugačije obrade” i dobru zabavu, ubedile su me da dođem i čujem šta se to sprema.

I bile su u pravu !

Za početak,srušili su moju predrasudu da slušaju i sviraju samo klasiku. Ova deca znaju da se zabavljaju!

Energija koju su slali sa bine može da se meri sa energijom izvodjača čije su pesme pevali.

Izbor pesama je takođe bio nesvakidašnji. Počev od pesme “Hit the road Jack“, kojom su otvorili koncert, preko najvećih hitova među kojima su bile numere Elvisa Prislija, Franka Sinatre, Najtviša (Nightwish), Bilija Džoula (Billy Joel), Gibonija, Bisere Veletanlić, Olivera Dragojevića itd. Neosetno, doveli su nas do popularnih obrada grupa Prljavo kazalište i Parni valjak. Pored dobro poznatih pesama, pažnju je privukla i novija numera pod nazivom „DoživotnoElene Ristevske. Iznenađenje večeri je svakako bio nastup etno-grupe koju čine četiri prelepe devojke, a nakon ovog zvuka već uz prve taktove popularne pesme „Zbunjena“ grupe Negativ publika je počela da skače i igra, čime je atmosfera dosegla svoj vrhunac! Moram da spomenem i sjajno izvodjenje BekflešaAko umrem danas bebo”, kao  i izvedbu Lare FabianCaruso“, na koju sam se i sama naježila. Među mnogobrojnim iznenađenjima istakla bih izvođenje pesme “Long gone dayMad season. I pitam se…Ma kako oni sve to znaju?!

Koncert je trajao nesto više od sat vremena, a posle reči zahvalnice i gromoglasnog aplauza publike, profesora i mnogobrojnih posetilaca, na sceni se pojavio i tamburaški orkestar. Taman kad pomisliš da ne može bolje…

Šta više reći? Svi oni koji su bili zajedno sa mnom u prostorijama Muzičke škole “Isidor Bajić” znaju  o čemu pišem…a svi vi koji niste bili, sledeći put kada čujete da talentovana deca ove muzičke škole prave neki događaj, obavezno dođite. Ja znam da  hoću 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *