Prvi Heart Rock Fest u Vrbasu

Grad Vrbas konačno je dobio pravi rock festival koji je održan 11.08. na gradskom stadionu. Kako smo saznali sva prikupljena sredstva sa festivala biće upotrebljena da se pomogne opremanje dnevnog boravka za decu i omladinu sa posebnim potrebama iz Vrbasa i okoline. Po mojoj slobodnoj proceni prvi Heart Rock Fest možemo smatrati veoma uspešnim jer se veliki broj Vrbašana odazvao ovom događaju.

Vrata festivala otvorio je dobro poznati vrbaški bend Zehn fur Zehn, koji postoji skoro čitavu deceniju. Bend koji pripada generaciji ljudi koji su odrasli uz punk i grunch zvuk, što se i oseća u njihovom zvuku. Posle njihovog nastupa i obraćanja predsednika opštine Milana Glušca (zašto političari moraju svugde da trpaju svoj nos?!? – prim. ured.), na sceni se pojavljuju Ničim Izazvan, bend koji je zaslužan za pokretanje ove manifestacije.

Odličan nastup i odlična energija koja je kružila između benda i njegovih sugrađana koji su se u tom momentu nalazili na festivalu. Posle odličnog nastupa, red je bio na legende srpske punk/rock scene Partibrejkerse, bend koji svojom energijom i odličnim tekstovima zna kako da probudi stariju publiku i vrati ih 30-tak godina u nazad u vreme kada je rock bio mainstream na ovim prostorima. Posle žestokih rifova i Canteovih odličnih opaski, na sceni se pojavljuju Orthodox Celts, bend koji je na jedinstven način spojio dve kulture i pokazao kolika je sličnost između srpskog i irskog naroda.

Za kraj su ostavljeni predstavnici crossover scene bend koji nam dolazi iz Pančeva, pod imenom Iskaz. Nažalost, mnogobrojna publika se već razišla i ostali su samo ljubitelji tvrđeg zvuka, što je normalna pojava na ovim prostorima. Odlična organizacija sa željom da se ovaj festival ustali i postane jedan od vodećih u tom delu Vojvodine. Par zamerki samo oko redova za osvežavajuća pića jer se čekalo i po 20-tak minuta kada je bila najveća gužva na stadionu.

Galerija fotografija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *