#PMS i Elvis Jr. Kurtovich, recept za odličan provod!

Ako sve svirke u 2018. budu kao svirka na kojoj smo bili u petak, znaćemo da se alternativna scena u NS definitivno podigla na novi nivo.
Lazino tele” je bilo premalo za publiku koja je došla da sluša mladi novosadski bend interesantnog naziva “5 minuta slave” i legendarnog Elvisa Jr, Kurtovicha sa svojim bendom. Prvi je nastupao četvorac PMS-a. Svojih “5 minuta slave” su započeli autorskom pesmom “Reklama” sa svog demo prvenca “PMS”.
Nakon nje, svirali su “Trabanta” da bi odmah zatim odsvirali “Dok sat kuca”  i atmosfera je definitivno dostigla svoj vrhunac! Publika ju je zdušno otpevala od reči do reči!
Pred sredinu nastupa, na bini im se pridružila drugarica Milica, sa kojom su zajedno otpevali ZaninuMladiću moj”. Nastavili su u istom ritmu, i do kraja se smenjivao dobro uvežban repertoar autorskih pesama i obrada.
Ceo nastup je trajao 45 minuta, a mi smo poželeli da traje bar još jednu pesmu duže. Ono što je za svaku pohvalu je svakako profesionalizam mladog benda, koji je sem šarma i interakcije sa publikom, na sceni pokazao i izuzetno umeće kada su u pitanju pevanje i vladanje instrumentima. Ovo je bilo jedno od prijatnijih iznenađenja domaće scene i momcima predviđamo i više od “5 minuta slave”.

Šta reći za antizvezdu večeri, a ne preterati. Dugo će se pamtiti erupcija energije koja se pronela izlaskom na binu nekrunisanog kralja novoprimitivaca Gorana Petranovića Rize sa podmlađenim Elvis Jr. Kurtovich izdanjem. “Zlatni dečak” razoružavajuće bosanske rokenrol šege je zablistao punim sjajem.
Ređali su se hitovi bratskog Zabranjenog Pušenja, a razgalili su publiku svojim antologijskim pesmama “Kad se babo vrati kući pijan“, “Da Bog da crk’o rokenrol“, “Haile Selasije“… Sarajevsko-beogradsku bandu je predvodio neprevaziđeni Riza za mikrofonom, Peca je bio na basu, Gizmo za bubnjevima i na gitari je večeras bio sjajni Ivan.
Fotografijama ćemo pokušati da makar delimično dočaramo atmosferu ove čarobne večeri. U mislima svih prisutnih još dugo će odzvanjati Elvis Elvis Elvis J(r). Elvis Elvis Kurtovich. Novoprimitivci su pokorili Novi Sad. Do sledeće prilike i vrhunskog užitka sa najznačajnijim izdankom Novog primitivizma.

You may also like...

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *