Scena Ne Pruža Jednaku Šansu, Ali Je Jednaka Za Sve

Sutra će se u našem lepom Novom Sadu održati sjajna svirka u Lazinom Teletu. Legendarni Elvis Jr. Kurtovich dolazi da nas razmrda pred vikend uz podršku lokalnog novosadskog benda “5 minuta slave” ! Za one koji još uvek nisu sigurni da li da idu ili ne, evo malog podsetnika na to kako smo se prošli put proveli.

http://limancrew.com/2018/01/28/pms-i-elvis-jr-kurtovich-recept-za-odlican-provod/

 

Start: 22h upad: 400 din

Sada bih želela da se obratim kolegama novinarima, fotografima, bendovima i publici jer mi svi zajedno činimo ovu scenu živom i budnom i bez podrške jedni drugih, uspavaćemo je. Ono što ću sad napisati je moj lični stav i ne predstavlja zvaničan stav Liman Crew-a niti je bend PMS zvanično ili nezvanično dao bilo kakvu izjavu a u vezi sa nepravdom koja im je, po mom mišljenju, pričinjena.

Pisanjem izveštaja za Liman Crew sam pre svega počela da se bavim zbog mladih, neafirmisanih (mrzim tu reč) bendova jer sam smatrala da na taj način pružam najbolju podršku nečijem radu i trudu. Prvi izveštaj koji sam ikada napisala u saradnji sa jednim prijateljem je bio upravo sa svirke Elvisa Jr Kurtovicha kome je predgrupa bila bend “5 minuta slave“. Čitajući jedini pisani izveštaj sa koncerta Ritma nereda koji se održao u subotu, u klubu Fest u Zemunu, podsetila sam se svog prvog slušanja benda “5 minuta slave” pre malo više od godinu dana. Od tada ga, inače, na skoro svakoj svirci pratim i podržavam. Nažalost, za koncert u subotu sam kasno saznala, svega par dana pre održavanja istog (nadam se da su momci saznali ranije, a ako i nisu, svaka čast na brzoj organizaciji da ipak budu prisutni) i imala sam već dogovor da ću ispratiti nešto drugo, u Novom Sadu. Jedva sam čekala nedelju i fotografije onih koji su ispratili ovaj neobičan spoj i znate šta? Nema ih. Ne fotografija, njih ima, i previse, ali benda “5 minuta slave” na njima ne.

Zašto? Znam da su svirali.
Znam i da su oduševili jednog novinara kao onda mene. Šta se desilo? Šta se desilo pa i dan danas neko smatra da su jedni važniji od drugih? Zašto je podrska fotografa koji su ispratili ceo dogadjaj ovaj put izostala? Ako svi kukamo na nepostojanje objektivnosti u dnevnoj štampi i vestima, zašto se to isto dešava i na sceni? Svakodnevni sam svedok manjih i većih “lekcija” koje mladi bendovi “moraju da nauče” ali na ovo zaista nisam mogla da oćutim. I podržim. Ja se ovim putem u svoje ime izvinjavam momcima iz benda “5 minuta slave” što nisam mogla da dodjem i bar jednom fotografijom ovekovečim ovaj veliki nastup u njihovoj “maloj” karijeri.  Ako se neko slučajno oseti prozvanim i/ili zna odgovore na moja pitanja, ostaviću svoje kontakte pa nek’ mi objasni. Jer ako sama budem donosila zaključke, preteraću sigurno…

Veliki pozdrav svima.

Jelena
jelavukajlovic365@gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.