Slavlje povodom 10-ogodisnjice stvaranja sjajne buke – Žuta Minuta

Cetinjska 15. Već neko vreme želim da obiđem ovu lokaciju u Bg i sinoć mi se ukazala savršena prilika za to. Seo sam u kola sa još 2 druga i zaputio se ka “Elektropioniru” na svirku povodom 10-og rodjendana benda “Žuta minuta“. “El prezidente“-a sam,nažalost propustio da čujem,sem poslednje 2 pesme, pa Vam o njima i ne mogu puno reći. Okupili su dosta mase, to sam primetio i dopalo mi se što je frontmen sve vreme bio u publici. E sad da li zbog nedostatka mesta na bini ili zbog želje da bliže bude okupljenom narodu, ne znam. Mislio sam da ću imati priliku to da ga pitam po završetku,ali do kraja večeri ga više nisam video. Oh,well

Sledeći na redu, meni dobro poznat, “Gavrilo Princip“. Nastup započinju sa “Vista ga usta” i nastavljaju dalje u svom fazonu. Bend kome možda fali više komunikacije sa publikom. Sem frontmena, ostatak benda i nema baš neku spiku. Najviše haosa izaziva “Ista meta” ali ni na “Vi imate moć” nije izostala reakcija publike. Pred kraj “Gavrila” sam izašao malo napolje da procunjam. Nije loša ova Cetinjska 15. Sem ceni pića, koje su mnooogo više nego u NS, nemam puno zamerki. Za svakog po nešto. I vesela masa koja prelazi iz kluba u klub. Kao neki centrić u centru.

Treći po redu, slavljenici. Jako dugo “Minuta” nije nigde svirala i sa novim pojačanjem u vidu Crvenog (Zeke) za bubnjevima, i Strahinjom (Scordisci) na gitari, nastavljaju tamo gde su stali (bar se nadam da je tako). Nameštajući se na bini pred početak, nestaje struje i u mrklom mraku, publika im je otpevala “Danas nam je divan dan…“! Nastup započinju numerom “Na sav glas” i redom nastavljaju sa “Tragovi prošlosti“, “Ko sam ja“, “Ukus pobede“, “Tregeri“, … Cessi u jednom trenutku puca žica na gitari te se David obraća publici rečima: “To je Cessa,to smo i očekivali” te publika odlučuje da Cessu podrži velikim aplauzom. Žica je brzo bila zamenjena, a prvi rifovi pesme “Beograd protiv prohibicije” tera masu na šutku. Pred “Jedan zakon za njih” , podeljeni su nam sendviči, što nije baš prvi put da vidim na pank svirci,ali mi je uvek interesantno. Jebi ga, svako menja svet na svoj način i realno bolje njihov sendvič nego… Na bini im se pridružio i drug Cenić jer je uz njega u trećoj smeni i nastala “Svi dok spavaju“. Još par stvari i već je bio kraj. Vratili smo ih na bis, gde su nam još jednom odsvirali “Nije mi žao“,ovaj put uz veliki broj fanova koji se popeo na binu i potpuno je popunio.

Stvarno lep trenutak koji sam pokušao telefonom da uhvatim, ali nisam baš uspeo. Jedno stvarno prijatno pank veče i velika a intimna proslava 10-ogodišnjice benda. Još jednom, srećan rođendan momci! Nadam se da se slavlje neće završiti samo na Beogradskoj žurci.

Vuk

You may also like...

1 Response

  1. Sipaaaaj! says:

    Jedva cekam da ih vidim u NSu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *