Animirani spot za “Fade” novi je spot benda Stain

Animirani spot za “Fade” je premijerno prikazan na Balkanima festivalu u Domu kulture “Studentski grad“, a na zvaničnoj stranici benda osvanuo je 13. oktobra.

Autor animiranog spota, Mihajlo Dragaš, kroz svoj unikatan i mračan stil animacije daje potpuno novi život pesmi. On prikazuje devojku koja se bori sa svojim demonima koji su personifikovani kroz obličja zmije, pantera, ptice i čovekolike crne utvare. Radnja se dešava u ledenoj pećini i snežnoj pustinji, čije hladne atmosfere Dragaš veoma dosledno dočarava. Najzad, glavna junakinja uspeva da pobedi sve demone i uzima dragulj koje je vraća u život i omogućava joj da napusti pećinu svojih strahova i demona.

Uprkos jednostavnoj strukturi, “Fade” je najviše eksperimentalna pesma benda. Karakterišu je ambijentalni i lako prepoznatljiv rif na bas gitari u koju neosetno upliva vokalna melodija, kao i haotični prelazi koji čine stubove središnjeg instrumentalnog dela, dok tekst pesme govori o unutrašnjoj borbi sa najdubljim strahovima

Stain je beogradsko-niška alt rock/metal četvorka sa jakim uticajima grandža i primesama progresivnog roka. Prošle godine su objavili debi album Flesh and Form. Iza sebe imaju 6 spotova, EPLive at King Oliver”, nekoliko festivalskih nastupa i brojne klupske nastupe. Trenutno rade na zakazivanju nastupa u Srbiji i regionu, a 2024. godine ih čeka prva evropska turneja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *