Desetogodišnjica Mamurlooka sa Bunker 13 i Ućuti Pas – Crna Kuća

Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday dear president Vuč#”!#!~! Mamurlook (kada te pesma zanese)
Happy birthday to you!!!

Bio je lep i sunčan petak kada je sneg napadao skoro do kolena, a momcovi i devojka iz benda Mamurlook(NS), uz pomoć svojih drugara iz Bunker 13(NS) i Ućuti Pas (Lazarevac), odlučili su da nas počaste žmurkom povodom decenije rada. Za mesto odvijanja (šrafova) izabran je dobro poznati prostor pod imenom Crna Kuća. Za one sa jeftinijim kartama, mesto gde se odvijaju svirke svakog vikenda, a za one sa skupljim mesto gde se odvijaju svirke afirmisanih bendova iz regiona šire i uže okoline. Cena upada na ovaj “event” je do 21:30 bila 200 dinara, da bi zbog naglih fluktacija dinara, inflacije i ostalih parametara skočila na celih 250 dinara. (Otkud povećanje cene kada nam nikada bolje nije išlo?!? – prim. aut.)

Kako red nalaže da bi se masa dobro podgrejala pred nastup glavnog benda prvi nastupaju gosti ili ti predgrupe (Ajde!!! – prim. aut.). Izbor je ovog puta pao na Bunker 13, koji se svrstavaju u punk rock atrakciju! Sto i jesu! Zamerka, gde si ti video da pevač izađe na binu u Ganzez Rozes majici?!? Ok da se pojavio u majici Dead Kennedyes ili Rancid itd… Publika razumna, progledala je kroz prstiće i odlučila da ne napusti demonstrativno svirku istih. Shvativši kakvu su grešku napravili, dopustivši pevaču tako da se pojavi momci su se vraški potrudili da naprave pozitivnu atmosferu, začinjenu čvrstim rifovima, koje je Sale dopunjavao svojim glasićem poput slavuja, da bi propust ispravili :D. Mnogo dinamičnija i bolja svirka, nego prošlogodišnja u Gerili.

Ućuti Pas, lazarevački crossover bend ubrzo se pojavljuju na bini. Iza sebe imaju jedan album koji je izdat 2015. godine. Karakteristično za ovaj bend su dva vokala i fuzija više muzičkih pravaca. Pesme karakterišu metaforičnost i hvatanje u koštac sa problemima kroz koje društvo prolazi. Na momente sam imao osećaj kao da slušam Feud, ali u underground fazonu ili ti nekako masniji i živopisniji! Jednostavno te pozitivna energija, originalan nastup, odlična interakcija sa publikom, tera da mrdaš kukovima i uživaš u “svakoj sekundi, svakom metru” nastupa ovog benda!

Slavljenici jeeeeeee, Mamurlook! Greota je što ovaj bend, koji je proslavljao 10 godina postojanja, iza sebe nema niti jedan jedini album (sa samoleplivim sličiciama – prim. aut.). Kada bih poredio ovaj bend, rekao bih da podsećaju na dobre stare Mighty Mighty Bostons-e, odlični satirični tekstovi, koje kao da je pisao, moj drugar iz detinjstva, Dime -Čvarkov- Banjac. Nažalost bina je isuviše mala za ovoliki bend, ali kada se sve dobro raruje i te kako može da se napravi odlična atmosfera. Mešavinom ska/punk/blues ritmovima, opaskama pevača dobili smo jedan nezaboravan koncert. Umalo zaboravih da napomenem čika Mixajla Obrenova koji je sve to lepo snimio i možda nas iznenadi nekim vidojem u skorije vreme.

Potrebno nam je što više takvih svirki sa različitim bendovima koji se međusobno poštuju i dajte više da prevaziđemo jaz između pravaca, sve to spada u stari dobri rock.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *