Žanil Žak Tataj objavio novi singl pod nazivom “Pustite da živim”

Pesma ”PUSTITE DA ŽIVIM” šesti je singl sa solo albuma pod nazivom AL FINE …, koji je izašao 30.12.2022 za diskografsku kuću ONE RECORDS iz Beograda.

PUSTITE DA ŽIVIM inače je istoimeni naziva albuma, kao i pesme legendarne Riječke rock grupe JERSEY (pobednici Zaječarske gitarijade 1989) iz davnih 80’tih godina prošlog veka.

Album je bio snimljen i trebao je izaći za tadašnju diskografsku kuću JUGOTON, no zbog spleta okolnosti, nikada nije ugledao svetlo dana, dok ga ŽANIL TATAJ – ŽAK (vokalista, suosnivač i koautor grupe JERSEY), nije odlučio izdati za diskografsku kuću ONE RECORDS iz Beograda. Album je konačno doživio svoje prvo izdanje tačno 30 godina nakon snimanja i izašao je na Božić 2019 godine … Zbog čega je ova kratka priča iz istorije bitna? Pa, zato jer je upravo pesma PUSTITE DA ŽIVIM, uz lagani nagovor kolega i prijatelja, bila okidač za realizaciju novog albuma AL FINE i snimanje obnovljene verzije pesme, koja je zasjala novim sjajem i zvučnom slikom današnjeg vremena, a opet zadržala onu mističnost iz vremena kada je izvorno nastala.

Novu verziju pjesme PUSTITE DA ŽIVIM oblikovali su, aranžirali, odsvirali i producirali vrhunski muzičari. Uz Žaka na vokalima i klavijaturama, tu su još Nejc Vidmar: ritam gitara, Sven Marenković: bass, Klemen Markelj na bubnjevima, vrhunski majstor svog zanata i basist grupe Neno Belan i Fiumensi, dragi prijatelj i kolega Olja Dešić, koji je odlično odradio orkestraciju pesme i dao joj jednu novu dimenziju. Tu su još i dva gitarska majstora koji su podijelili solo deonicu i svojim umećem zaokružili celinu, a to su Ivan Pop i legendarni Emir Hot. Za produkciju pesme, kao i celog albuma, zaslužan je Studio Piknik iz Novog Sada.

Inače album AL FINE dostupan je na svim streaming servisima, ili se kao CD u fizičkom obliku može naručiti direktno preko diskografske kuće ONE RECORDS na linku:

https://www.onerecords.rs/sr/izdanja/cd/zanil-tataj-zak-al-fine-detail
Spotify: https://open.spotify.com/album/1ZnS3BikHVD5AMWXjNmRXq

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *