Mrave brojim objavili novi video singl “Samoubojica”

Nakon zapaženog prvenca “Zemlja Kamenog Bizona”, riječki narančasti art kolektiv Mrave brojim u nešto promenjenoj postavi u proleće 2022. objavljuje single “Yana brani Ukrajinu” a ovih dana prebrojava i drugi single “Samoubojica”.

Samoubojica razotkriva neodgovorno ponašanje i nezdrave odluke prema sebi i drugima te posledicama koje ih donose, no pozitivan outlook uz prisutan humor daje poruku kako pojedinac ipak može… Mnogo je impulsa u kojima danas uništavamo i preterujemo, obezvrjeđujemo i nesvjesno reagiramo spram relevantnih i esencijalnih pojava kako u društvu tako i u osobnim stvarnostima.

Konzumerizam, pasivnost, otuđenost, usamljenost, ekološka katastrofa, brzo preživljavanje samo su neke od naše kolektivne stvarnosti, naše svakodnevice. U svoj toj kulminaciji nezadovoljstva, samoubojica predstavlja tren ravnodušnosti i nepristranosti koji slušatelju nudi izbor, da sam za sebe odluči želi li pasivnim i destruktivnim ponašanjem ignorirati sve postojeće mogućnosti ili svjesno djelovati i preokrenuti putanju. Umjetnost je zasigurno prisutna kao snažan trigger koji senzibilizira svakog pojedinca. Skočit ću 3,4, sad

Mrave brojim su: Zoran Klasić Klas, Neira Mušić, Loris Zupičić
Tekst: Zoran Klasić, Josip Bošnjak
Muzika: Zoran Klasić
Aranžman: Mrave brojim
Gosti u studiju: Katia Juroš (prateći vokal), Lucija Baričević Luli (prateći vokal)

Pesma je snimana u studiju G.I.S u produkciji Mateja Zeca te je realizovan i zanimljiv video spot čiju režiju potpisuje talentovana riječka umetnica Mara Prpić u saradnji s bendom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *