Novi zvuk na domaćoj alternativnoj sceni: Kruz Roudi predstavili video singl „Repriza“

Novosadski bend Kruz Roudi, koji na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i osveženi gitarski zvuk, predstavio je svoj prvi video singl „Repriza“. Ovim singlom sastav najavljuje niz predstojećih pesama, koje će do kraja godine biti krunisane debi albumom pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media.

Ideja o osnivanju ovog mladog benda nastala je kada su dva prijatelja iz detinjstva, gitarista Mladen Rakić i basista Nemanja Đorđević, upoznali talentovanog bubnjara Danila Milivojevića. U Novom Sadu, krajem 2021. godine, svirajući zajedno, momci su ubrzo shvatili da svoju stvaralačku energiju najbolje izražavaju u međusobnoj interakciji i tada je krenulo stvaranje prvih pesama za Kruz Roudi, bend koji nosi ime izmišljenog karaktera:

Kruz Roudi je fiktivni lik, večiti klinac koji postoji u svakom od nas. Istovremeno govori – prepusti se putu, kruziraj, kruziranje je način života“ – objašnjavaju članovi sastava.

Autentičnost i dinamiku standardnoj gitara/bubanj/bas postavi dodaje spoj tri vokala, koji se međusobno prate, nadopunjuju i doprinose finoj atmosferičnosti i melodičnosti kao glavnim odlikama njihovog zvuka. Ispostavilo se da tri različita karaktera – Mladen, Nemanja i Danilo – i u studiju, i na bini čine savršenu harmoniju.

Repriza“ je prva pesma koju je bend zajedno stvorio i predstavlja njihov definišući faktor:

Ako bismo hronološki slušali snimke sa proba – pesma je nastajala postepeno i iz probe u probu sve više rasla. Pošto je najpre oslobodila kreativnu hemiju između nas, može se reći da nastanak pesme istovremeno označava i nastanak grupe Kruz Roudi“ – kažu članovi benda.

„Repriza“ u najboljem svetlu predstavlja identitet i „glas“ benda, ali i cele generacije mladih koja se udobno smestila u melanholične tonove, odakle sagledava sveprisutnu neizvesnost:

U samom tekstu provejavaju teme zaborava i sećanja, uspomena kojima se vraćamo reprizirajući ih poput omiljene serije ili filma. Pesma nosi atmosferu žurke i pripitog sumraka, kao i osećaj introspektivnog povlačenja u sebe, dok prolazimo ‘hladnim i pospanim’ ulicama, najčešće sami, posle svega” – objašnjava pevač, gitarista i tekstopisac Mladen Rakić.

Dan uoči objavljivanja svog prvog singla, sastav je dobio najviše glasova publike na događaju u organizaciji Novosadske alternative, čime je zavredio nastup na predstojećem festivalu „Veštičarenje“, što se uklapa u njihove predstojeće planove:

Želimo da pravimo dobru muziku, širimo pozitivnu energiju, donesemo nešto sveže i imamo što više susreta sa publikom uživo“ – navode iz benda.

Roudiji u „šteku“ imaju pripremljen album prvenac, koji se za sada može čuti samo uživo, a koji će u predstojećem periodu izlaziti sukcesivno, singl po singl, za izdavačku kuću Lampshade Media, za koju je objavljena i Repriza.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *