Terapija za duh i telo – Multietnička Atrakcija u Dom B-612

Tri večeri zaredom i tri dobre svirke na istom mestu (Dom B-612), kada bi mi neko rekao ne bih mu verovao, ali tako nešto doživeo sam ja lično. Subota veče bila je rezervisana za Multietničku Atrakciju, kojoj pripadaju “only bass and drum” bendovi. Ne bih mogao da ih svrstam među klasične bendove, nego više kao audiovizealnu atrakciju, sastavljenu od profesionalnog klovna/doktora/zabavljača Osmana (bubanj/vokal) i Nemanja (bass).

Osman, duhovit, uništavač bubnjeva i opreme. Čovek koji daje 200% svoje snage i ljubavi prema muzici, u cilju da publiku makismalno uključi i prati njegove narativno, recitatorske improvizacije. Svojom mimikom govori više nego stotinu reči. Ne znam da li bi bilo pregrubo reći, ali me je na momente podsećao na Džokera.
Nemanja, sušta suprotnost od Osama, koji svojim čistim i oštrim zvukom basa daje punoću benda.

Zvuk bih mogao opisati kao mešavinu punk-a i Discipline kičme, začinjen duhovitim tekstovima, koji svoju inspiraciju crpe iz svega onog što se dešava oko nas. Bass bubanj toliko je žestok da dovodi do ivice pucanja bunih opni i doživljavanja infarkta pred muzičarima.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *