“Krv, suze, nojz” naziv je četvrtog albuma novosadskih punk rockera NPZ

Svojim četvrtim albumom bend Neprijatelj Prelazi Zeku zaokružuje deceniju rada. U odnosu na prethodne albume, ovaj je koncipiran kao live izdanje.

S obzirom na pandemiju i nemogućnost održavanja koncerata, smatrali smo da online koncerti nisu naš fazon jer koncert nije koncert ako nema publike koja upotpunjuje atmosferu. Stoga, kao logično rešenje nametnulo se snimanje novog materijala uživo” pojašnjavaju članovi benda.

Album je sniman u toku leta 2021. godine u prostorijama „Chameleon rental“ u Rumi, u saradnji sa tonskim snimateljem Milošem Đajićem. Miks i mastering radio je Oliver Popovski, dok aranžmane potpisuje ceo bend. Za izgled omota zaslužan je Miroslav Crveni a dizajn logotipa uradio je Branislav Bešlin.

Photo: Marko Ristić – Zamrznuti tonovi

Bend Neprijatelj Prelazi Zeku okupio se 2012. godine u Novom Sadu. Od samog starta čini ga ista petorka: Zoran Gagić (vokal), Oliver Popovski (gitara), Stefan Pajević (gitara), Davorin Vrhovac (bas) i Miroslav Crveni (bubanj).

Već prekaljeni, sa jasnim stavom i neiscrpnom inspiracijom, svojevrsnom energijom, poznat publici kao sastav koji bolje zvuči uživo nego na albumu. Beskompromisno angažovani tekstovi pozivaju pojedince na buđenje iz letargije a uporedo sa tim upiru prstom na odgovorne za celokupno stanje društva.

Za deset godina zajedničkog rada ovaj album možemo nazvati najličnijim jer je Zoki, vokal benda, pisao sve tekstove a kao što to inače biva inspiraciju je nalazio u svakodnevnom životu. Ovaj put se dotakao i očinstva jer je u toku nastajanja albuma trojica članova dobilo prinove” kažu Zeke i dodaju da album „Krv, suze, nojz“ predstavlja suštinu postojanja ovog benda i na ovaj način otvaraju novo poglavlje svoje egzistencije tumaranja muzičkim svetom.

Album „Krv, suze, nojz“ benda Neprijatelj Prelazi Zeku dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama, kao i na YouTube kanalu Multimedia Music.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *