MUSIC POCKET GIGS … DUSHMANS, AB RE I ECHO SPIRITUS 24. JUNA U CK13

Zajedničkim koncertom bendova Dushmans (Petrovac na Mlavi), Ab Re (Beograd) i Echo Spiritus (Novi Sad) 24. juna u novosadskom klubu Omladinski centar CK13 počinje turneja Music Pocket Gigs, a njen cilj je promovisanje alternativne muzike u Srbiji.

Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od njih će svirati lokalni sastav kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Alternativni rok bend Dushmans su povratnici na scenu. Grupa je nastala pre 31. godine kao odgovor na narastajući primitivizam i nacionalizam u državi koja se raspadala, sa idejom da se očuvaju vrednosti na kojima su odrastale čitave generacije.

Aktuelizacijom starih problema i otvaranjem starih rana, otvorilo se i novo poglavlje u postojanju grupe, tako da bend ponovo radi, a na koncertima pored starih stvari izvodi i potpuno nove pesme, u duhu novog vremena, ali sa prepoznatljivim potpisom.

Ab Re je spoj različitih uticaja – od roka, džeza, do teatarskog džez sa primesama balkanskih folk motiva. Zanimljiv je zbog nastupa na mnogim festivalima: Refract, Exit, Umbria Jazz, Okup #4 (FRA), Cirkobalkana (SRB,CRO) tokom 20 godina i to bez objavljenog albuma.

Ipak, 2020. godine objavili su izdanje “More napeto” (Studio Krokodil). Bend se dokazao u nekoliko pozorišnih projekata i savremenom cirkusu.

Echo Spiritus osnovali su gitarista Aleksandar Pavlović i bubnjar Zoran Kandić, koji je ujedno i primarni tekstopisac, kao posledicu zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva u studentskom domu.

Teme koje često pokrivaju introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima.

Posle objavljene dve pesme i održane svirke u Domu b612, bend se fokusirao na snimanje debi albuma “Disbalans”, čiji završetak očekuje do kraja jula 2022. godine.

Cena ulaznice za svirku u CK13 iznosće 400 dinara i moćićete da je kupite na ulazu u klub..

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *