Kragujevački Špajz! objavio drugi album

Jedan od vodećih predstavnika nove srpske instrumentalne rok scene, kragujevački Špajz! Ima novi album. Novo izdanje pod nazivom “Abažur” je drugi album Špajz!-a, objavljen 6 godina nakon hvaljenog prvenca „Ovaj lift nema vrata“. Album donosi 9 novih inspirativnih numera u prepoznatljivom stilu benda i dostupan je na svim vodećim onlajn platformama i na bandcamp profilu benda spajz.bandcamp.com

Dve gitare, bas i bubanj i se i dalje voze bučnim i mračnim ulicama grada ne pristajući na prolazeće moderne trendove i podsećaju slušaoce na prave vrednosti. Iskrena, živa energija na pravim instrumentima za to je ono što je rok muziku uvek činilo važnom i uzbudljivom. Špajz! nam svojim novim albumom to dokazuje i u 2022 godini.

Album je sniman u prostorijama kragujevačkog Doma omladine, a Špajz! i na ovom albumu nastavlja saradnju sa Sašom Furunovićem koji potpisuje snimanje, miks, master i aranžmane.

Bend je za naslovnu numeru sa albuma objavio i video spot koji je uradila Nataša Stamatović.

Bend ŠPAJZ nastao je u martu 2010. godine u Kragujevcu. Čine ga Vladimir Maksić (gitara), Darko Đorđević (gitara), Aleksandar Furunović (bubnjevi) i Stanko Milačić (bas gitara). Na Stankovo mesto, nakon snimanja ovog albuma, dolazi Nikolaj Petronijević koji je u sadašnjoj postavi benda. Većina pesama nastala je i nastaje tokom jam sessiona; u pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fusiona i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika. Važi za jedan od najutentičnijih bendova sa ovih prostora nakon čijeg nastupa publika ne može, ne sme i nikada nije ostala ravnodušna, trezne glave i bez onog uznemirujućeg slatkog zujanja u ušima.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *