Atheist Rap & Defenders Of The Universe Objavili split LP – Album

Dugogodišnji prijateljski bendovi „Defenders Of The Universe“ iz Nemačke i novosadski „Atheist Rap“ krunisali su višegodišnju saradnju zajedničkim izdanjem. Objavili su split LP-album na kojem se nalazi 7 novih pesama Defendersa i 6 novih pesama Ateista. Podršku ovom poduhvatu pružila je izdavačka kuća „SN-Rex“ iz Štutgarta. Ovo vinilno izdanje možete nabaviti u  novosadskom cd-shopu Mungos (Zmaj Jovina 2, u pasažu), a kod njih možete izvršiti i online narudžbinu za dostavu ploče na teritoriji cele Srbije. Na ovom jedinstvenom izdanju svaki bend je obradio na svom jeziku po jednu pesmu iz ranijeg opusa drugog benda, te je prvi objavljeni singl i spot sa ovog albuma za pesmu „Ne bi bilo fer“ na nemačkom jeziku u izvođenju momaka iz istočnog dela Baden Virtemberga.

Ova dva benda zabeležila su više zajedničkih nastupa prethodnih godina širom Nemačke, nastupali su zajedno u Štutgartu, Ulmu, Kotbusu i Švebiš Gmundu, a svirali su prethodnih godina zajedno i u novosadskom „Društvenom centru“, te u Bečeju. U planu je da oba benda naredne godine promovišu nove pesme brojnim koncertima po našem regionu, zapadnoj i srednjoj Evropi. Novosađani su ovu celu godinu posvetili obeležavanju svog jubileja, 30 godina kontinuiranog postojanja i rada. Trenutno su u pripremama za samostalni klupski koncert kojeg će tim povodom održati u svom gradu 10.10, u novootvorenom klubu „Dom kulture“ (Ignjata Pavlasa 4). Koncert pod nazivom „30 pesama za 30 godina – fanovi biraju, Ateisti sviraju“ je osmišljen na način da publika sama kreira set listu pesama. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 800rsd mogu se zaključno sa 03.10. kupiti u celoj prodajnoj mreži Gigs Tixa, a posle tog datuma cena će iznositi 1000rsd. Broj ulaznica je ograničen.

U narednom periodu novosadski pankeri nastupiće još 05.10. u Šapcu, 25. i 26. oktobra će svirati dva uzastopna koncerta u splitskom klubu „Circus“, 01. novembra nastupaju u Smederevu, dan kasnije u Velikom Gradištu, dok će 15.11. održati veliki jubilarni zagrebački koncert u klubu „Boogaloo“.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *