Vrata Naroda? Eclectic ecstatic rock? WTF?

Sve se na ovom svetu svodi na nastajanje i nestajanje. Tako i ovaj bend nastaje i nestaje tokom prethodne četiri godine, od polovine 2016. u Novom Sadu. Čvrst, žestok zvuk, pomalo mračan vokal, promene tempa, lirski filozofsko-ezoterični tekstovi.Trenutno trio, bazični – gitara, bas, bubanj.

Mladi, nemladi? Članovi, Stole, Nidža i Đole zajedno imaju oko 160 godina, znači – stari? Tragaju, istražuju, žele, veruju, ne pristaju na mainstream, misle svojim glavama, ne mrzi ih, znači – mladi? Video i čuo ih je Quarter, KC LAB, Crna kuća, Mitraljez u Zrenjaninu, Mladost u Subotici, FEST u Zemunu

Novosadska promocija albuma “Isti hram” snimanog tokom leta 2019. u studiju BLAZE u Beogradu u produkciji Miloša Mihajlovića, predviđena za početak marta u Kulturnoj stanici Svilara, odložena je iz znanih nam razloga, ali pratioci rada “Liman Crew“-a sada imaju priliku da se malo upoznaju sa ovim bendom i njihovom muzikom. Do sad su objavljena dva zvanična spota, na oficijelnom YouTube kanalu benda, i to za pesme “Sagradih dom” i “Dokaži“.

Muziku i tekst za prvu je napisao Stojan Petković, gitarista i pevač grupe, dok je druga zasnovana na muzičkoj ideji basiste Đorđa Madžarevića, istoimenoj pesmi Ivana V. Lalića, a realizovana je kroz zajednički rad članova. Autor spotova je Đorđe Madžarević, u saradnji sa produkcijom “MEMO workshop” iz Novog Sada, uz upotrebu fotografija Anabele Otoš i montažerskih ideja Aleksandra Madžarevića.

Uskoro se očekuje i treći zvanični spot, sa živim snimcima sa nastupa benda u Crnoj kući, na kome radi bubnjar benda (i profesor na Akademiji umetnosti) Nikola Sekerić, ali o tom potom. Album “Isti hram” je objavljen preko Record Union-a, Štokholm, distribuiran je putem više digitalnih muzičkih platformi (Deezer, iTunes, YouTubeMusic, GooglePlay, AmazonMusic, Spotify…), pa se na njima mogu čuti i ostale pesme sa albuma. Nekada je na nekim pločama pisalo: “Slušati što glasnije” – za ovaj bend ta preporuka apsolutno važi!

link “Sagradih dom”:
https://www.youtube.com/watch?v=0jr-epFtjug

link “Dokaži”:
https://www.youtube.com/watch?v=HqOVvxb6nAs

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.