6. Bunt rok festival, drugo polufinale- za mesta u finalu boriće se još devet bendova

Izvor: Press – Music pocket

Foto: Gordan Jović i Nikola Ristić

Ove srede (RTS2, 22.50) će se za plasman u veliko finale 6.Bunt rok festivala takmičiti: “Direct Drive”, “Hemmoterapia”, “El Pre3idente”, “Zauvar”, “Duda Buržujka x haikuzadanas”, “Mehanizam”, “Lazaruss.i”, “Čvrge” i “Sanitarium”.

 

U prvom polufinalu 6. BRF- a (16. februara), auditorijumu i stručnom žiriju festivala predstavili su se autori i muzičari- članovi devet bendova iz: Novog Sada, Srbobrana, Sombora, Gornjeg Milanovca, Aranđelovca i Beograda. Odlukom žirija, pet takmičarskih sastava je već obezbedilo plasman u finale: “Uspon ljudskog bića“, “Fusnote“, “Kratki s vremenom“, “Cactus fields” i “Čuvari stvari“.

 

Verujem da su se i muzičari i gledaoci  radovali, barem koliko i mi -što su se stekli uslovi da održimo festival i da nastavimo gde smo stali, pre skoro dve godine. Ta opšta radost je itekako vidljiva kroz emisije. Potrudili smo se svi u timu, da i muzičari i gledaoci uživaju- u odličnoj energiji, muzici i dobro poznatoj veseloj atmosferi Bunt rok festivala. Mi slavimo autore i talentovane, vredne, nove neafirmisane muzičare, podstičemo ih na saradnju i motivišemo da ne odustaju, a pre svega im nesebično dajemo priliku da se predstave najširem auditorijumu.”, rekla je Branka Glavonjić, autorka i urednica Bunt Rok festivala i dodala:

 

Imajući u vidu da ovoga puta Bunt rok festival čine tri emisije, korigovali smo i propozicije takmičenja . U dva polufinala, takmiči se po devet bendova. U finale prolazi po pet bendov, koji osvoje najviše glasova stručnog žirija festivala. Troje prvoplasiranih u finalu 6. Bunt rok festivala, osvojiće i novčane nagrade,  koje je obezbedila Radio-televizija Srbije, kao osnivač festivala.”

 

Drugo polufinale pratićemo ove srede (23. februara RTS2, 22.50), kada će svoju muziku predstaviti: “Direct Drive“, “Hemmoterapia“, “El Pre3idente“, “Zauvar“, “Duda Buržujka x haikuzadanas“, “Mehanizam“, “Lazaruss.i“, “Čvrge” i “Sanitarium“.

Članovi žirija 6.BRF -a su: Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili) i Vladan Vlajko Đurđević (Neverne bebe) . U prvom polufinalu, gostujući član žirija bio je Stefan Niketić, frontmen pobedničkog benda 5. BRF-a (“Lagana sreda”), a u drugom polufinalu na zadatku člana žirija biće Nikola Čuturilo, koji će i nastupiti u revijalnom delu programa.

Voditelji Bunt rok festivala su Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

Naši takmičari su iz godine u godinu sve bolji i bolji, zaista se radi o fantastičnim autorima i bendovima. Osim onih koji su se prijavili na konkurs za 6. Bunt rok festival, takmiče se i najbolji sastavi sa demo festivala širom Srbije koji su bili održani u proteklom periodu. Čestitam svim učesnicima, kako onima koji su prošli dalje, tako i onima koji nisu- jer će svi biti bogatiji za novo iskustvo, a dobili su i jedinstvenu priliku da se predstave. A ono što je opšte poznato je da svi oni mogu računati na našu podršku i ubuduće.” ističe Branka Glavonjić.

 

Veliko finale 6. Bunt rok festivala zakazano je za 2. mart, kada će se stalnom sastavu stručnog žirija pridružiti još tri renomirana predstavnika naše rok scene. Odluku žirija o pobedniku festivala saopštiće takođe renomirani muzičar i cenjeni autor, čija uspešna i bogata karijera traje nesmanjenim intenzitetom već 38 godina.

 

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova-

tradiciju i kontinuitet gradi od 2015. godine. Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS- a, do sada je prošlo oko 800 autora i muzičkih sastava, a više od 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *