David Geta prijatelj NS budžeta, kraj onlajnisanja bendova i oprezno leto (Postcorona muzičko leto u gradu kulture?)

Pomalo ubuđan ko hleb od neki dan ali ipak jestiv i ipak i ovog leta dolazi nam Dejvid Geta. I to koliko god zbunjujuće i čudno zvučalo ipak jeste razlog za radost i svima onima koji vele za Exitmnjaaaaa eh nije to više to“.  S druge strane još uvek oprezni u rovovima izolacije kroz periskop i uz maske, još uvek prezamo od Kovida. S treće strane bendovi umorni od onlajnisanja i željni živog sviranja zipuju mnoštvo materijala insiprisanog prošlim mesecima haosa. Nešto muzički dobro sigurno će se roditi iz ovoga sigurno. S četvrte strane evo pre par dana Rijeka i Irski Golvej predaše štafetu evopske prestonice kulture Novom Sadu, Ešu i Kaunasu.

Izvor: Youtube

Aha dakle ovog leta imamo na meniju: Exit (jubilaran obogaljenog line-upa ali ipak tu, Gomilu bendova i publike željnih svirki, Grad Kulture i Koronu. Zbog ovog poslednjeg prva tri su podložna ozbiljnim redukcijama ili čak otkazivanjima, jbg!. No ukoliko pretpostavimo realno poboljšanje zdravstvene situacije slede nam lepe stvari:

EXIT 2.0 (Šta podrazumeva ova nova verzija 2.0?)

Gomila Astrazenekom izbodenih engleza sa naglaskom ko piloti iz “Alo Alo” hodaju u japankama gradom i posle granične koncentracije alkohola u krvi (kod njih je izuzetno viskoa) od finih ex evropljana postaju fina stoka. Prema line-upu čini se da neće biti problem održati distancu ove godine al ok, buđavi headlineri – buđav festival kako kaže stara Bosanska mudrost. Mada moguće je da potreba za bivanjem člana stada i alkoholnom socijalizacijom  nadjača muzičku ponudu festivala. Videćemo

Domaći Bendovi i Svirke

Biće svega, želja je pumpana mesecima unazad i očekuje se da rodi ovog leta. Samo gde, prostora je malo baš i više nego malo, valjda će biti letnjih svirki napolju. Jednog lepog letnjeg dana kad Novosacki pankeri i metalci ispužu iz svojih digitalnih katakombi i kada distorzija zažeže kroz letnju sparinu u šutci ima šnicle da lete.

Grad Kulture

Da se razumemo, pomereno je sve za 2022 i u Januaru sledi otvaranje al do tad ovog leta očekujemo ovaploćenje nemalog budžeta utučenog u naš Ujvidek. Očekujemo da kineska četvrt i ostale investicije  bljesnu i osvetle mrak urbanog haosa Novog Sada grada koji raste ko da je mutirao, sa rastućom cenom kvadrata i identitetom koji se ozbiljno menja.

U svakom slučaju, biće dobro i biće sve bolje!

Ljep pozdrav

Jozo Fajzer

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *