Borba protiv plitkosti – predstavljanje bloga De Profundis

(lat. iz dubina)

Postoje ljudi koji i dalje održavaju blog ili više njih, kao samostalne celine, i sve se ređe srećem sa celom tom pričom, a da ima uopšte smisla pročitati i razmatrati ih. Jedna od retkih mladih spisateljica koje pratim, ima novi blog De Profundis. Za sada ima objavljena tri teksta, koja možete pročitati:

Odsustvo želje
24 sata
Pogled sa prozora

Stil pisanja sa kojim ćete se susresti je lišen bilo kakve banalnosti, ali zato osećanja i trenutke razmišljanja uspešno pretače kroz filozofske mešine, zadržavajući ženstveni karakter, kao i lirske subjekte koji podržavaju njene lične stavove. Njeni raniji radovi, bilo u poeziji ili kratkoj prozi, imaju tu istu osobinu, stoga preporučujem njene radove, bez ikakve rezerve, jer je napredak u strukturalnom i tematskom smislu itekako vidljiv. Ovo nije klasična “ženska” književnost (zbog koje su spisateljice zapravo i omražene, po mom skromnom mišljenju), već odjek jedne zdrave (magično) realističke misli, sa refleksivnim detaljima koji su u potpunosti vredni pažnje. Svakako preporučujem ljubiteljima kratkih, esejističkih tekstova, među kojima sam i ja.

Njenu poemu, koja nema naziv, možete pročitati i šestom broju Librarion-a, pod umetničkim imenom Mallyupmkin Saberhagen.

Facebook stranica bloga

Desya Lovorov

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *