Mrave Brojim u svojevrsnom riječkom crtaću na poslednjoj Stanici prema Zemlji Kamenog Bizona!

Posle do sada objavljenih pesama Moje pleme, Alkohol i Tijelo, na Stanici ćemo dočekati izlazak debi albuma “Zemlja Kamenog Bizona” narandžastog art kolektiva Mrave brojim.Svaka neobična situacija u kojoj se zateknemo, bila loša kao pandemija koja nas je opkolila i zarobila, često podstakne na propitivanja, na svojevrstan “reset“.Tako je Stanica mesto gde zastaneš, razmisliš, obradiš prikupljene podatke, doneseš odluku i deluješ.

”Krenuti ili ostati ? Linija 5, 7 ili 32? Bus ili vlak? Ostati na rivi i mahati putnicima ili u zadnjim sekundama uskočiti na brod s četkicom za zube u džepu? Gdje je taj ulaz u Zemlju Kamenog Bizona  Pogledajte ovaj video spot i potražite odgovor.” – poručuju Mrave Brojim. 

Spot je rađen kombinacijom različitih tehnika, od klasičnog video zapisa do foto i kompjuterske cut-out animacije. Radnja je na neki način smeštena u Rijeku i video spot je svojevrstan riječki crtać, a glavni protagonista je Kralj s jajima na oko – kralj nečega, negdje, sada, jednom, nekada il’ nikada. Autor muzike, teksta i video spota je Gospođo pitomi, a “Stanicu” su realizovali i omogućili Mrave brojim koje s Gospođom Pitomim čine još Sunce Mamino, Gospodin Morski i Zoki Oktava. 

Photo: ProRec

Jeste li znali da od sada i vi možete da učestvujete u brojanju mrava na novoj redizajniranoj web stranici – i to svakog dana, uključujući nedelje i praznike, po suncu i kiši, danju i noću? Upadaj na Mravobroj transport, brojite mrave sa nama, uđi u stanje duha Mrave Brojim i zaviri u Zemlju Kamenog Bizona.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *