Muzika Za Imunitet #20 – U čast rođendana Čestera Beningtona

Još jedan mali jubilej Muzike za imunitet najviše će obradovati fanove Linkin Parka jer će dvadeseto izdanje biti realizovano u čast rođendana Čestera Beningtona. Ekipa Muzike za Imunitet još uvek širi koncept i razvija ideje, pa vas i ovaj put očekuje Podcast & More live stream ali sada “& More” dolazi do izražaja te će sastavni deo programa biti i svirka! Naravno, priča o Česteru ne bi bila kompletna ako se ne bi dotakli teme mentalnog zdravlja i muzike, kako kroz prizmu slušalaca tako i kroz prizmu izvođača. I ovaj put očekuju vas zanimljivi gosti i sagovornici koji će govoriti o svim ovim temama.

O Čester Benington-u:
Chester Charles Bennington rođen je u Phoenixu (Arizona) 20. marta 1976.godine. Imao je dosta teško i siromašno detinjstvo. Roditelji su mu se rastali 1987. godine, ostavivši ga sa dve polusestre i polubratom. Bennington je bio najmlađi od četvoro dece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Stariji polubrat imao je uticaja na Chesterov odabir muzike. Pored njega, mladi Chez je počeo da sluša: Loverboy, Foreigner i Rush, The Doors

U mladosti je radio kao konobar i šanker i pevao u bendu Grey Daze od 1993. godine do 1998. godine. Mislio je da nije dovoljno plaćen za svoje pisanje pesama i imao je međusobnih sukoba sa ostalim članovima sastava, što ga je navelo da ih napusti.

Linkin Park (tada Xero) 1998. godine tražili su pevača. Na audiciji su bili Chester i nekoliko potencijalnih pevača, ali kada je on počeo da peva, svi su otišli čim su ga čuli. Ostavio je jak utisak i primljen je u bend. Xero je tada promenio ime u Hybrid Theory i snimili su EP Hybrid Theory. Poslali su svoje snimke u nekoliko izdavačkih kuća i odlučili da će svirati za Warner Bros Records. Zbog Copyright-a Britanske grupe Hybrid, morali su da promene ime. Chester je preporučio Linkin Park, jer je svaki dan posle snimanja prolazio kroz Lincoln Park u Santa Monici.

Sa Linkin Parkom imao je značajnu karijeru bogatu sa 7 studijskih albuma, mnoštvo nagrada i veliki broj koncerata. Osim sa njima, nastupao je sa veoma značajnim imenima svetske muzičke scene : Slash, Paul McCartney, Busta Rhymes, Mötley Crüe, Santana… Bendu Dead by sunrise priključio se 2005.godine i sa njima je snimio album Out of Ashes. U februaru 2013.angažovan je od strane sastava Stone Temple Pilots sa kojima je snimio pesmu „Out of time“ i održao par koncerata, međutim morao je da napusti bend 2015.zbog obaveza i stvaranja novih pesama sa Linkin Parkom. Oprobao se i u glumačkim vodama. Glumio je u filmovima Crank, Crank High Voltage, Saw 7, Artifact.

Iza sebe je ostavio šestoro dece i suprugu Talindu Bennington. Njegov glas bio je fascinantan, nije mu bio problem da peva ni visoke ni niske tonove, da repuje, da vrišti … Ostala je zapamćena njegova obrada čuvenog Adelinog hita „Rolling in the deep“ i „Whole lotta love“ legendarnog sastava Led Zeppelin. Osim neverovatnog glasa, bio je poznat i po mnoštvu tetovaža, a govorio je da svaka od njih ima svoju priču.

 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCbApLxBrKa-h6oV78XZJbiw
Instagram: https://www.instagram.com/muzika_za_imunitet/
Site: https://muzikazaimunitet.com
Twitch: https://www.twitch.tv/muzika_za_imunitet

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *