Predstavljamo vam banjalučki punk bend Subversion BL

Subversion BL je bend koji praktično deluje od 2016. godine, iako prvi pomeni sežu pred sami početak rata u Bosni i Hercegovini, kada je u svojim prvim mesecima postojanja snimio demo snimak, održao koncert u Tuzli, a zatim u Banjoj Luci, ali ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju sve do 2016. godine.

Postavu čine Dalibor Mrša, bass / vokal, Borko Stajčić, gitara / prateći vokal i David Popović, bubnjevi.

U avgustu 2017. godine bend je realizovao projekat pod nazivom „Demo proba 2017. godine“, koji predstavlja studijski snimak probe sa šest autorskih pesama: 1. Stapanje, 2. Slobodna, 3. Sam, 4. Najbolji party, 5. Plačko, 6. Spika do vijeka,  sniman u studiju „Plazma“ Borisa Glišića u Banjaluci,  a u istoimenom studiju bend je započeo snimanje prvog albuma sa do sada snimljenje dve pesme Subverzija Naši heroji.

Uskoro, svetlost dana će ugledati četiri nove pesme, a početkom naredne godine bend planira izdavanje svog prvog albuma.

Prošlog meseca bend je plasirao u javnost svoj prvi spot za singl Naši heroji, a nedugo nakon toga i svoj drugi singl, kao i spot za isti pod nazivom Subverzija.

Bend je u roku od 3. godine aktivnog rada održao veliki broj nastupa, te ostvario značajna i draga poznanstva sa većim brojem autorskih bendova u BiH i regionu, a u novembru tekuće godine sa bendom Motus iz Zagreba kreće na nastupe u Ljubljani i Beču što ujedno predstavlja iskorak benda van granica matične države.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *