Lomljenje Metalom Open Air – Leva obala Drave, Osijek

Šesto po redu Lomljenje Metalom ovog puta u Open Air izdanju! Festcamper u saradnji sa MK Osijek i HGU donosi metal atmosferu u grad na Dravi. Četiri benda ima će priliku pokazati Osijeku what’s METAL all about, Amfiteatar – Leva obala Drave, Osijek

Otvaramo veče sa domaćim snagama Jade Skye koji su već poznati domaćoj publici i po nedavnim nastupima u DANĐN-u. Prvi puta osječkoj publici predstavit će se žestoki Haste iz Vrbasa koji sviraju thrash/death metal. Nakon njih melodic death metalci Mors Silens iz Mezőberény, Mađarske koji stižu s promocijom posljednjeg izdanja „The World Of Pain“. Zadnji koji će zapaliti stage su Lower Parts of Human Sludge, momci iz Sombora koji praše brutal death metal.

Festcamper i ovog puta vas neće zaobići sa festivalskom nagradnjačom. Ne propustite uvertiru u moto vikend s dozom metala na otvorenom kakvu Osijek ne pamti.

Upad besplatan – vidimo se!
Podrži metalurgiju \m/

Jade Skye je alternativni rock/metal bend osnovan 2016. nakon što je osječki melodični death metal bend Black Flame imao želju za novim zvukom. U prvom mesecu 2018. godine izašao je prvi album pod nazivom „New Horizons“. Jak i siguran bubanj, jednostavni, masni i žestoki riffovi, te karakterističan prljav, ali također na trenutke vrlo melodičan vokal teško svrstavaju Jade Skye u neki određeni žanrovski koš. Bend čine dva člana ex-Black Flame-a, vokal i gitarista Dino Raičević, te basista Kristijan Banović, a s udruženim snagama trećeg člana, bubnjarom Tomislavom Kožnjakom tvore snažan trojac kojeg definitivno vredi doći poslušati i pogledati.

Haste je death/thrash metal bend iz Vrbasa nastao 2014. godine. Bend iza sebe ima jedno EP izdanje „Suffer Is Beneath“ i u planu im je izdanje albuma prvenca tokom ove godine. Zvuk im orjentisan na kombinaciju švedskog melodic death metala s primesama floridske death metal škole.

Mors Silens je peteročlani melodic/death metal bend osnovan 2005. godine. Nakon par promena u sastavu od 2012. pa nadalje u stalnoj postavi ostvaraju zadane ciljeve te 2014. godine u finalu Wacken Metal Battle završavaju među 10 najboljih bendova u Mađarskoj. 2016. izdaju svoj album prvenac „Call Of The Nether Realm“ i trenutno promovišu svoje poslednje izdanje „The World Of Pain“.

Lower Parts of Human Sludge nastao je krajem 2013. godine kao projekt članova brutal death metal benda Korowai Kuru iz Subotice. Početkom 2014. u subotičkom „Studiju 11” snimaju prvi demo s tri pesme pod nazivom „Violently Awaken Rudiment Creation“. Na jesen stižu u DANĐN, no pre toga će nas počastiti svojim gostovanjem na Lomljenju Metalom Open Air.

SATNICA:
21:00h – početak programa
22:00h – Jade Skye
22:45h – Haste
23:30h – Mors Silens
00:15h – Lower Parts of Human Sludge
01:00h – kraj programa

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *