“This is not happening” – KC Lab 09.02.2018. Slike sa svirke…

Zanimljivo petak veče za odlazak na svirku, ovoga puta izbor je pao na KC Lab. Veče alternativne muzike “This is not happening” u organizaciji benda B.R.A.I.N. podpomognuti bendovima LEDNIK i Sick Sinatra. Sva tri benda su relativno nova na novosadskoj sceni, ali su uglavnom momci sa iskustvom koji su svirali ili sviraju u još nekim bendovima.

Za otvaranje svirke bili su zaduženi momci iz benda veoma čudnog imena B.R.A.I.N. ili ti Band Ruined All Insane Nonsense. Triling koji postoji nepune 3 godine, u sadašnjem sastavu. Bend koji je  muzički teško svrstati u jedan pravac. Odlikuju ih česte promene ritmova, na momenat podsećajući na mešavinu djent-a i mathcore-a. Veoma zanimljiv nastup, pošto sam i sam ljubitelj math/djent/prog zvuka. Pedesetak minuta nastupa je bilo dovoljno da momci pokažu svoje umeće na instrumentima i osvoje moje simpatije.

LEDNIK, instrumental post-rock/metal trio, koji je nastavio tamo gde je B.R.A.I.N. stao. Dolaze nam iz Novog Sada, sastavljen muzičarima ogromnog iskustva i znanjem. Njihova svirka me podseća na bendove poput Pelican, Isis i Russian Circles. Muzika nabijena neverovatnom energijom, koja na momente prelazi iz blagih i nežnih tonova, u gomilu gitarskih “urlika” praćena ritam sekcijom. Odličnih 40-tak minuta kojih je nažalost brzo prošlo i delovalo  kao da je bilo pet.

Za sam kraj su bili zaduženi momci iz benda Sick Sinatra. Postoje od 2014. godine. Svirali u mnogim bendovima, ali vremenom su se pronašli i ostali zajedno na sadašnjem projektu. Za sebe kažu da sviraju mix industrial rock-a i rap core. Veoma zanimljiv nastup, ali jednostavno ne ide mi ta mešavina u uho. Pevač je pokazao svoje umeće rapovanja, što većina nas ne bi ni znala da ponovi ono što on otpeva i za to mu skidam kapu. Momci dobro rade svoj posao, jednostavno nisam odrastao uz taj zvuk, ali svakako poštujem trud i rad.

 

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *