Winter Fest/CK13 – Budućnost u koju verujem

 

U jednom danu pozvan sam da prisustvujem dveju koncerata u gradu. Prvi je bio Winter Fest, a drugi CK-13. Sva sreća pa je bilo u različito vreme, tako da sam stigao na oba dešavnja.
Od 19h na Winter Festu nastupao je mladi bend iz NS-a, 5 minuta slave. Bend koji postoji malo više od tri godine na NS sceni. Sviraju uglavnom obrade rock-punk bendova sa ovih prostora, a i svoje autorske pesme. Trenutno se pripremaju da uđu u studio i snime svoj prvi demo, koji bi trebalo da ugleda svetlost dana posle novogodišnjih praznika. Sinoć na trgu su, uglavnom,svirali obrade od Atheist Rap-a, naravno što je odraslima i deci veoma prijalo. Momci su dosta dobro usvirani i vidi se da vole to što rade. Trajalo je nekih 50-tak minuta, što je sasvim dovoljno za ovaj mladi bend.

Po završetku svirke odlazim do CK-13 gde svirka počinje, sa malim zakašnjenjem od nekih 20-tak minuta. Prva na scenu izlazi mlada kantautorka Olivera Popović, koja je na sceni već nekih 10-tak godina. Nastupala je prvo sa autorskim bendom Pop-Ups, kao tekstopisac i autor, da bi se 2016. godine, nakon prestanka rada benda, okrenula solo nastupima. Oliverin nastup bih nazvao kombinacijom popa i sirovo eksplozivnih rifova. Iskreno nisam ljubitelj takvih nastupa, ali bih lagao kada bih rekao da nisam uživao u nastupu mlade Olivere. Četrdesetak minuta je bilo dovoljno da polako okupi uglavnom mladu publiku i zagreje ih za nastup sledećeg benda.

Retorika, mlađani momčići iz Novog Sada i okoline. Godinu dana na sceni, sviraju punk-rock i žele da pokažu svoj bunt prema onome što se loše dešava svima nama, ali naročito njihovoj generaciji. Za sada su cover bend, ali polako u nastupe ubacuju svoje autorske pesme. Dečaci koji znaju šta žele, koji mogu da pokažu mnogo toga, ali za to treba još vode Dunavom da proteče :D… Publika, uglavnom tinejdžeri, su uživali i pevali zajedno sa svojim omiljenim bendom. Svriku kreću kraćim uvodom da bi nastavili pesmom Čoveče, zatim obradom od Kud Idijota To nije mesto za nas, nastavljaju ako se ne varam autorskom pesmom Lanci, sledeća je obrada od Hladnog Piva Pitala si me itd… Odsvirali su 11 pesama plus bis koji su izveli na zahtev male ali gromoglasne publike. Sve u svemu dobra svirka za koga je i namenjena, a od mene velika podrška i petica za trud.

  Zvezde večeri, Monohrom. Limansko – siriški bend, više limanski nego siriški. Sastavljen od drugara koji su zajedno pohađali najbolju novosadsku osnovnu školu ,,Jovan Popović”. Derani koji su prve muzičke korake napravili na Limanu, svirali u mnogobrojnim bendovima ali uvek verni Limanu i limanskom zvuku. Bend je nastao prošle godine i iza sebe imaju već jedan album pod istoimenim nazivom. Bend krase čvrste gitarske deonice, pevljive melodije i odlična interakcija sa publikom. Svoj nastup su otvorili numerom Neon, zatim pesma Okean, sledeća dobro poznata stvar Stripovi za koju je urađen i spot… Sve u svemu dobra svirka koja je uspela da razgali malu ali odabranu publiku. Nadam se da će 15.12. u Bazi biti na nivou zadatka ili će leteti sa LIMANA!!! 😀 😀 😀

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *