DREDDUP imaju novi spot uradjen uz pomoc AI tehnologije

Novosadski indastrijal bend dreDDup je 2022. započeo jedan trend snimanja spotova za svoje stare pesme a sve u svrhu proslavljanja 25. godina postojanja.

Urađeno je ukupno 10 spotova i to po jedna pesma sa svakog od deset albuma. Bend je ove godine ušao u svoju 27. godinu postojanja i rešio da uradi još nekoliko spotova za svoje stare numere.

Ovo je prvi spot i to za pesmu “Not From Here” iz 2006. godine koja je jedna od najviše sviranih dreDDup pesama uživo i koju fanovi benda najviše vole da čuju. Ovom prilikom urađen je spot u kom su korišćene stareanalogne fotografije sa dreDDup koncerata iz perioda kada je pesma nastajala i bila promovisana.

To je bilo vreme kada su fotografi još uvek koristili film a bend nije dokumentovao kamerama svoje koncerte. S’ toga im je u pomoć došla veštačka inteligencija koja je “izmaštala” pokret statične slike i pretvorila je u video zapis. Slike koje su korišćene u spotu su slike koje bend nikada nije puštao u javnost, takođe dodatak je i nekoliko live video snimaka novijeg datuma kao i AI generisane kreature. Pesma je ovom prilikom remasterizovana da zvuči u skladu sa današnjim produkcijskim standardima. Spot je, po običaju, radio reditelj Mihajlo Obrenov.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *