Pact on 2018 – Rok svirka na bazenu u Ruskom Krsturu

Udruženje građana iz Ruskog Krstura pod nazivom Pact on su četvrti put za redom za svoje sugrađane organizovali besplatnu punk-rock žurku pod otvorenim nebom na bazenu. Izbor organizatora je i ove godine bio na veoma viskom nivou, pozvani su mladi novosađani Retorika, dobro poznati Neprijatelj Prelazi Zeku (NPZ) i stara garda iz Sombora Neozbiljni Pesimisti ili ti predstavnici anti global etno punk pravca.

Izbor organizatora je bio da prvi nastupe Retorika, ovog puta u malo čudnoj postavi. Ne znam tačno šta se desilo sa basistom, ali je preko noći izrastao, očupavio i omatorio. Omatorio cirka nekih 40 godina, pa ti sada budi basista u nekom bendu. Da li zbog nerviranja, stresa i svega ostalo što ide uz bend ili iz nekog drugog razloga ostala je misterija do kraja svirke. Ajd što je omatorio, nego je i ime promenio iz Oliver u Đorđe?!? Sam nastup je zadovoljavajući i pristojan, ali čim se udaljiš od bine nekih 10-tak metara zvuk gubi na kvalitetu i punoći, što zbog šume okolo, što zbog uzvišenja koje se nalazi ispred bine.

NPZ su kao i uvek pokazali da spadaju u sam vrh novosadske underground punk rock scene, dobra svirka uz par pauza zbog “tehničkih problema”, “Crvenom su se oznojali tabani” – reče Zoran i ostade živ. 😀 😀 😀 Repertoar sastavljan od pesama sa prvog i drugog albuma plus pesma “Pomozi mi” koja se pre par meseci pojavila na kompilaciji “Sicherheit” u izdanju Miner Records-a.

Neozbiljni Pesimisti, nastupili su nažalost u okrnjenom sastavu zbog “bolesti” članova benda, koji su “vezani” za postelju. Svirka počinje negde posle 23h kada se okupilo oko stotinjak “ljubitelja” rock zvuka. Bend i bez par članova delovao je veoma dobro, maksimalno su se trudili da pokriju izostanak, frontman Igor Olujić, maksimalno je koristio svaki momenat da razdrma publiku koja je bila kao u pozorištu.

Pubilika mi je bila kao da su pod pretnju teškog naoružanja, ubeđeni da dođu na svirku. Hladni, na momente kao nezainteresovani, sem par izuzetaka.

Galerija fotografija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *